SUA anunta noi masuri pentru a „grabi” INFRANGEREA ISIS

externe

Statele Unite vor continua sa isi intensifice eforturile contra gruparii Statul Islamic (SI) in Irak si Siria, a afirmat vineri la Pentagon secretarul american al Apararii, Ashton Carter, citat de AFP.

„Suntem pe punctul de a lua un anumit numar de masuri (…) si avem intentia de a lua mai multe pentru a intari executarea strategiei noastre si a grabi infrangerea” SI, a declarat Ashton Carter in cursul unei conferinte de presa, organizata in comun cu ministrul britanic al apararii, Michael Fallon.

„Ma astept ca intr-o saptamana, doua, in sase saptamani si asa inainte sa facem mai mult si sa construim mai multe capacitati (contra SI), pentru a avea tot mai mult impact in fiecare saptamana”, a spus el, citat de Agerpres.

„Este ce ne-a cerut presedintele Obama sa facem, ce am fost capabili sa facem si ce vom continua sa facem”, a adaugat demnitarul american.

Presedintele Barack Obama, care depune eforturi pentru a-i convinge pe americani in legatura cu meritele strategiei sale contra gruparii Statul Islamic (SI), va merge luni la Pentagon pentru a face un bilant al eforturilor militare in curs in Irak si Siria.

Liderul administratiei de la Washington va reuni Consiliul National de Securitate (NSC), apoi va face o declaratie, a anuntat vineri purtatorul sau de cuvant, Josh Earnest. Acesta a precizat ca executivul isi reevalueaza „in permanenta” strategia si ca nu trebuie asteptat un „anunt deosebit” ori o schimbare semnificativa de directie.

Statele Unite au anuntat recent desfasurarea unei unitati a fortelor speciale in Irak, capabila sa efectueze raiduri pe teren contra SI in Irak si Siria, vizandu-i in special pe liderii organizatiei extremiste.

Washingtonul a mai propus in aceasta saptamana Bagdadului sa angajeze elicoptere de atac Apache americane contra gruparii Statul Islamic la Ramadi, pentru a ajuta fortele irakiene sa finalizeze cucerirea orasului.

Potrivit unui sondaj recent CNN/ORC, mai mult de doua treimi dintre americani (68%) considera ca raspunsul militar in fata SI nu a fost destul de agresiv, iar 60% dintre persoanele chestionate dezaproba modul in care presedintele Obama face fata amenintarii teroriste.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: