SUA impun 500 de noi sanctiuni impotriva Rusiei si a masinii sale de razboi. Este cel mai mare pachet de la debutul invaziei

externe

Joe Biden, critica, JD Vance, vicepresedinte, extremist, anti-avort, Donald Trump

Noile sanctiuni anuntate de Departamentul Trezoreriei SUA vor reprezenta cea mai mare transa de sanctiuni de la invazia Ucrainei de acum doi ani, relateaza Euronews.

Departamentul american al Trezoreriei a anuntat vineri ca va impune 500 de noi sanctiuni Rusiei si masinii sale de razboi, in contextul in care SUA incearca sa mentina presiunea financiara asupra Moscovei la doi ani de la inceputul invaziei din Ucraina.

Sanctiunile vin dupa ce Departamentul de Justitie al SUA a emis o noua serie de acuzatii  vizand oameni de afaceri rusi.

Anuntul incearca, de asemenea, sa reasigure Kievul de sprijinul neclintit al Washingtonului, dupa ce tensiunile politice din tara au intarziat livrarea unui pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Pachetul de 55 de miliarde de euro (60 de miliarde de dolari) asteapta inca un vot final al Congresului pentru a fi aprobat.

Presedintele american Joe Biden a promis, de asemenea, sanctiuni ca raspuns la moartea liderului opozitiei incarcerat Alexei Navalnii, despre care autoritatile ruse au declarat ca a murit saptamana trecuta in colonia penala din zona arctica unde era detinut. Biden a declarat joi ca sanctiunile vor fi „impotriva lui Putin, care este responsabil pentru moartea lui”.

Tot joi, Departamentul de Justitie al SUA a anuntat acuzatii impotriva bancherului rus sanctionat Andrei Kostin, presedinte al bancii de stat VTB Bank, si a „doi dintre complicii sai din SUA”, Vadim Wolfson si Gannon Bond. Kostin este acuzat ca s-a implicat intr-un plan de eludare a sanctiunilor si de spalare a banilor.

El, impreuna cu ceilalti doi, este acuzat, de asemenea, ca a incercat sa se sustraga sanctiunilor prin ascunderea calitatii de proprietar al unei case din Aspen, Colorado. In rechizitoriu se spune ca Wolfson si Bond au aranjat sa vanda casa si sa-i ofere lui Kostin aproximativ 12 milioane de dolari din vanzare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: