SUA infiinteaza luna aceasta o garnizoana militara permanenta in Polonia

externe

In luna martie, va fi infiintata garnizoana permanenta a armatei americane din Polonia, o unitate care va sprijini prezenta soldatilor americani in Polonia, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, generalul Pat Ryder (foto). Aceasta este punerea in aplicare a deciziei presedintelui Joe Biden din 2022. Va fi a opta unitate de acest tip din Europa, scrie RMF24.

Dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Pat Ryder, in timpul unei conferinte de presa, garnizoana va fi infiintata pentru a „pentru a imbunatati capacitatile de comanda si control si pentru a gestiona avanposturile inaintate din Polonia”.

Unitatea urmeaza sa ofere servicii soldatilor stationati in Polonia si va fi formata din 13 militari si 140 de angajati civili. Este cea de-a opta garnizoana a fortelor terestre americane din Europa, alaturi de cele similare din Belgia, Germania sau Italia.

La inceputul lunii martie, Pentagonul a anuntat ca au sosit in Polonia primii soldati repartizati permanent pentru a servi in Polonia ca parte a cartierului general inaintat al Corpului V al armatei SUA din Poznan, la baza numita Camp Kosciuszko.

Infiintarea unui cartier general si a unei garnizoane permanente este rezultatul deciziei presedintelui Biden, luata in iunie 2022, in timpul summitului NATO de la Madrid.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: