externe

SUA intervin in cazul marinarului roman ucis de drona iraniana: „Suntem siguri ca Iranul a comis acest atac, care s-a soldat cu doua victime nevinovate”

SUA „sunt sigure ca Iran a comis atacul” criminal asupra unui petrolier operat de un miliardar israelian in marea Omanului, a anuntat duminica secretarul de stat Antony Blinken, alaturandu-se Israelului si Regatului Unit, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Dupa ce am trecut in revista informatiile la dispozitia noastra, suntem siguri ca Iranul a comis acest atac, care s-a soldat cu doua victime nevinovate, utilizand drone cu explozibili, o arma criminala din ce in ce mai utilizata in regiune”, a precizat Blinken intr-un comunicat.

Washingtonul „se concerteaza cu guvernele din regiune si dincolo de ea pentru o replica adecvata si iminenta”, a adaugat seful diplomatiei americane.

„Nu exista nicio justificare pentru acest atac, care urmeaza dupa o serie de atacuri si comportamente agresive”, a subliniat secretarul de stat american.

SUA se alatura astfel Regatului Unit si Israelului, care au atribuit deja atacul Iranului. Teheranul neaga insa orice implicare in acest atac.

Joi, petrolierul Mercer Street a fost tinta unui atac cu drona in marea Omanului. Atacul s-a soldat cu doi morti, un britanic care lucra pentru societatea de securitate Ambrey si un membru al echipajului roman, potrivit armatorului Zodiac Maritime, o societate internationala cu sediul la Londra aflata in proprietatea lui Eyal Ofer.

De ani de zile, Israelul si Iran se infrunta direct sau indirect in Liban, in Siria si in Fasia Gaza. Insa in ultimele luni aceasta rivalitate s-a mutat pe mare, odata cu aparitia unei misterioase serii de sabotaje si atacuri, noteaza AFP.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

3 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

54 de minute ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

2 ore ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

2 ore ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

O oră ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

2 ore ago