externe

Succes al serviciilor secrete. Ucraina a intrat in posesia datelor personale ale tuturor celor 120.000 de soldati rusi care au invadat-o

Centrul pentru Strategii de Aparare  din Kiev a obtinut numele a 120.000 de militari rusi care lupta in Ucraina, anunta Pravda Ucraina.

Printre datele din lista se numara numele, numerele de inregistrare si locurile de serviciu ale militarilor rusi.

Se mentioneaza ca Centrul pentru Strategii de Aparare a obtinut aceste date din surse de incredere.

Hackerii din grupul Anonymous au declarat sambata „razboi cibernetic” Rusiei si presedintelui Vladimir Putin dupa invazia rusa in Ucraina. Acestia au cerut Moscovei sa-si retraga trupele din aceasta tara, in caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus.

Primarul orasului-port Mariupol din sudul Ucrainei a declarat marti dimineata ca bombardamentul continuu al fortelor ruse a ucis civili si a deteriorat infrastructura, informeaza Reuters.

„Avem cartiere rezidentiale bombardate de cinci zile. Ne piseaza cu artileria, ne bombardeaza cu GRAD (rachete de croaziera – n. red.), ne lovesc cu fortele aeriene”, a spus Vadim Boicenko intr-o transmisiune in direct la televiziunea ucraineana. „Avem infrastructura civila deteriorata – scoli, case. Sunt multi raniti. Sunt femei, copii ucisi”, a adaugat el.

Totodata, guvernatorul regiunii Donetk, Pavlo Kirilenko, a anuntat pe Facebook ca Mariupol a ramas fara curent electric dupa o ofensiva rusa.

„Mariupol si Volnovaha sunt sub controlul nostru! Cele doua orase se afla sub presiunea dusmanului, dar rezista. La Mariupol, (…) orasul a ramas fara electricitate”, a spus el.

De asemenea, seful administratiei regiunii Harkov din Ucraina, Oleg Sinegubov, a declarat marti ca atacurile rusesti cu rachete au lovit centrul orasului Harkov, al doilea ca marime din tara, transmite Reuters.

Rachetele au lovit sediul administratiei regionale si mai multe zone rezidentiale.

Sinegubov a precizat ca fortele ruse au folosit la Harkov rachete de croaziera GRAD, dar apararea orasului rezista.

„Astfel de atacuri sunt un genocid impotriva poporului ucrainean, o crima de razboi impotriva populatiei civile”, a afirmat oficialul intr-o inregistrare video in care apare purtand vesta antiglont si casca.

Imaginile au fost difuzate in mediile sociale; Sinegubov a aratat ca nu se stia inca numarul de victime. El a distribuit o filmare in care se vedea cum sediul administratiei pe care o conduce este lovit de o racheta care produce o explozie. Reuters nu a putut verifica in mod independent autenticitatea inregistrarii respective.

Un consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat marti ca Rusia bombardeaza intentionat orase, inclusiv zone rezidentiale si infrastructura civila, pentru a provoca panica in randul populatiei.

„Valul a cazut. Rusia bombardeaza direct centrele oraselor, lansand lovituri directe de rachete si artilerie asupra zonelor rezidentiale si a sediilor administratiilor”, a spus Mihailo Podoliak, adaugand ca „obiectivul Rusiei este clar – panica in masa, victime civile si infrastructura deteriorata. Ucraina lupta onorabil”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

8 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

7 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

8 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

8 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

10 ore ago