externe

Nu e joc video. Momentul in care 2 elicoptere rusesti sunt doborate langa Kiev. Urale ale ucrainenilor – Video

Doua elicoptere rusesti au fost doborate, marti, la interval de cateva secunde langa Kiev, capitala Ucrainei. Numarul aparatelor de zbor ruse distruse de ucraineni este tot mai mare.

„Cel putin doua elicoptere rusesti care au plecat azi noapte de pe aeroportul Machiulishi din Belarus spre Ucraina nu s-au mai intors. Iar doua elicoptere rusesti au fost lovite de apararea aeriana ucraineana in apropiere de Kiev in aceasta dimineata. Acesta ar putea fi motivul”, anunta un jurnalist din Belarus.

Citeste si: Gadea si Badea au analizat imagini dintr-un joc video sustinand ca sunt din Ucraina: „Iata imaginile de la Marea Azov”

Armata ucraineana anunta ca a doborat luni mai multe aeronave militare rusesti,  anunta Ukrainskaia Pravda, citata de Reuters.

In a sasea zi a invaziei, au fost doborate cinci avioane de vanatoare si un elicopter, scrie ziarul Ukrainskaia Pravda, citand fortele aeriene ucrainene.

Avioanele rusesti au fost doborate in timpul unor atacuri aeriene asupra oraselor Vasilkiv si Brovari din apropiere de Kiev. Tot langa capitala, apararea ucraineana a mai doborat un elicopter si o racheta de croaziera.

„Avioanele de lupta ucrainene au interceptat si doborat doua avioane rusesti, in timp ce alte trei avioane rusesti au fost doborate de complexele S-300, in timpul raidului invadatorilor asupra Vasilkiv si Brovari . In total, 5 dintre avioanele de vanatoare ale invadatorilor au fost doborate pe 28 februarie: acestea erau SU-30 si SU-35”, a precizat armata.

Aviatia ucraineana a tras rachete si a lansat bombe asupra blindatelor si infanteriei ruse langa Kiev si Jitomir. Au fost lansate bombe in regiunea Cernigov din nord si in orasul Berdiansk din sud, aflat in prezent sub controlul Rusiei.

Fortele ucrainene nu numai ca s-au aparat, dar au si atacat:

„Avioanele de atac SU-25 au bombardat in timpul zilei coloane de vehicule blindate in regiunile Kiev si Zhitomir;

Bombardierele ucrainene SU-24 M au lovit 4 coloane de tancuri si coloane mecanizate in regiunea Cernihiv si in apropiere de Berdiansk”.

Imagini din satelit arata un convoi de vehicule militare ruse de circa 64 de km care se indreapta spre Kiev, informeaza agentia de presa ucraineana UNIAN.

Conform datelor ONU, in invazia ruseasca din Ucraina au fost ucisi pana acum peste 100 de civili; guvernul ucrainean afirma ca bilantul respectiv este de fapt de peste 150 de morti.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Premiera mondiala: lucratoarele sexuale din Belgia vor avea dreptul la asigurari de sanatate, pensii, concedii si chiar ajutor de somaj

Belgia a devenit prima tara din lume care a aprobat o lege a muncii privind…

8 minute ago

Budapesta se opune planului NATO de ajutor pe termen lung pentru Ucraina: „Misiune nebuna”

Budapesta nu va participa la planul pe termen lung al NATO de a sprijini Ucraina,…

42 de minute ago