Succes fulminant al serialului „Cernobil”. Furie la Moscova, a ajuns cel mai popular din lume, depaseste „Game of Thrones”

news

„Cernobil” a devenit serialul cel mai popular din lume, devansand productii devenite cult precum „Breaking Bad” si „Game of Thrones”, potrivit platformei online Internet Movie Database (IMDb), informeaza variety.com, citata de Mediafax.

Primul sezon al productiei HBO, care prezinta realist catastrofa nucleara care a avut loc in 1986, s-a incheiat marti seara, cu cel de-al cincilea episod, insa serialul a castigat deja un numar urias de fani.

Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb – din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei detinute de Amazon -, „Cernobil” a depasit in popularitate serialul cult „Breaking Bad” (9,5), dar si foarte mediatizatul „Game of Thrones” (9,3), al carui ultim sezon a deceptionat multi fani.

In topul celor mai populare seriale din istorie realizat de platforma IMDb, HBO detine sapte pozitii din 15. Printre serialele produse de compania americana se numara „The Wire” (9,3) si „The Sopranos” (9,2), care au fost difuzate in anii 2000, dar si mai recentele „True Detective” (9) si „Westworld” (8,8).

In prezent, topul celor mai populare seriale este format din „Cernobil” (9,7), „Breaking Bad” (9,5), „Band of Brothers” (9,5), „Game of Thrones” (9,3), „The Wire” (9,3), „Rick and Morty” (9,3), „The Sopranos” (9,2), „Sherlock” (9,1), „True Detective” (9), „Fargo” (9), „Black Mirror” (8,9), „Stranger Things” (8,9), „Friends” (8,9), „Westworld” (8,8), „Peaky Blinders” (8,8).

Presa apropiata de Kremlin a atacat serialul HBO „Cernobil” si a vorbit despre un serial rusesc aflat in pregatire care porneste de la ipoteza ca agentii CIA au provocat dezastrul, scria, miercuri, Moskow Times.

Faptul ca un canal american si nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 in serialul ”Cernobil/ Chernobyl” nu este vazut cu ochi buni de presa apropiata de Kremlin, spune jurnalistul Ilya Shepelin, intr-un editorial publicat de The Moscow Times.

Astfel, Komsomolskaya Pravda (KP), cel mai cunoscut ziar rusesc, sugereaza faptul ca serialul este folosit de concurenta centrului de energie atomica de stat din Rusia, Rosatom, pentru a macula imaginea tarii ca o putere nucleara. De asemenea, o publicatie care are succes printre cititorii in varsta, Argumenty i Fakty, a descris serialul ca pe o „caricatura si nu adevarul”. Critici a adus si canalul de stiri Rossia 24.

Canalul rusesc NTV a anuntat ca deja filmeaza propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobil, iar editorialistul de la Moscow Times spune ca premisa ar fi aceea ca „CIA a trimis un agent la Cernobil pentru a face un sabotaj”.

Pe de alta parte, Reuters anunta ca succesul de care se bucura serialul HBO a resuscitat turismul in zona, tot mai multi vizitatori din intreaga lume fiind dornici sa vada cu ochii lor uzina nucleara de la Cernobil si orasul fantoma care o invecineaza.

Accidentul nuclear de la Cernobil a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locala 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din orasul ucrainean Pripeat, iar zona apropiata catastrofei a fost contaminata. Un nor de precipitatii radioactive a ajuns in partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa si in estul Americii de Nord. Tarile care au fost afectate cel mai mult de catastrofa au fost Ucraina, Belarus si Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expusi la radiatii, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitatiile radioactive au cazut pe teritoriul sau. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut ca are nevoie de asistenta internationala in 1990, la patru ani de la accident.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: