politica

„Succesul” economic al Regimului Dragnea, bazat pe date falsificate: „Voi informa Eurostat despre masluirea indicatorilor economici”

Senatorul PNL Florin Citu il acuza pe Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, ca le cere angajatilor din Ministerul de Finante sa falsifice datele despre executia bugetului, in asa fel incat executia finala sa arate asa cum a anuntat el, sub 3 la suta. Senatorul ii cere ministrului Teodorovici sa permita unor experti din opozitie sa verifice corectitudinea executiei bugetare si avertizeaza ca va sesiza EUROSTAT ‘n legatura cu manipularea indicatorilor economici.

„Darius Valcov confirma criza! Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare. Aseara tarziu am fost sunat din Ministerul Fianantelor Publice si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale”, a scris Citu marti pe pagina sa de Facebook.

El spune ca Valcov le-ar cere angajatilor de la Finante sa „masluiasca” datele in asa fel inca executia finala sa arate asa cum a anuntat el, sub 3 la suta.

Senatorul PNL face apel la institutiile statului cu competente in domeniu sa intervina in acest caz si ii cere ministrului Teodorovici sa permita unor specialisti din opozitie sa verifice corectitudinea executiei bugetare. El avertizeaza ca va informa EUROSTAT de manipularea indicatorilor economici.

„In cazul in care nu vom reusi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN”, mai spune Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

35 de minute ago

Noua capitala a Egiptului, de peste 58 de miliarde de dolari, prinde viata. Metropola va avea 6,5 milioane de locuitori

In incercarea de a rezolva problema supraaglomerarii din Cairo, guvernul egiptean a decis, acum aproape…

42 de minute ago

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

3 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

3 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

4 ore ago