Sufletul lui Bogdan Gigina mai are de asteptat pana isi va gasi linistea. Senatul l-a scapat pe Oprea

politica

Senatorii au votat luni impotriva cererii DNA privind urmarirea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa.

S-au inregistrat 45 de voturi „pentru”, 73 „impotriva”, sase voturi fiind anulate. Numarul total al senatorilor care au votat a fost de 124. Votul a fost secret cu bile.

„Senatul hotaraste sa nu ceara urmarirea penala a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate nationala si fost ministru al Afacerilor Interne”, se arata in hotararea adoptata luni, careia i-a dat citire presedintele de sedinta, Ioan Chelaru. El a precizat ca hotararea va trimisa luni seara Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Oprea a sustinut, in timpul sedintei plenului in care senatorii trebuie sa dea un vot cu privire la aceasta solicitare a PICCJ, ca accidentul in care a fost implicat Gigina a fost determinat de proasta semnalizare a gropilor de pe strada Stirbei Voda.

„Sunt un om care am cautat intotdeauna sa imi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam sa comit aceasta ucidere din culpa. Cred ca greseala, ceea ce a determinat (accidentul — n.r.) sunt cele trei gropi, care au fost prost semnalizate, si aici trebuie sa se indrepte ancheta. Va rog sa votati impotriva acestei cereri”, a afirmat Gabriel Oprea.

El a reamintit faptul ca, in urma cercetarilor, a rezultat faptul ca masina cu care se deplasa avea viteza legala, existand totodata si baza legala care permite prezenta unui antemergator pentru deplasarile unora dintre demnitari.

„Mi se pare ceva halucinant. In seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. (…) Exista baza legala pentru un antemergator. In seara respectiva, in jurul orei 19,00, aveam antemergatorul in fata. Din cercetari rezulta ca atat antemergatorul, cat si masina cu care ma deplasam aveau viteza legala”, a precizat Oprea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: