externe

Summitul NATO este ostil Rusiei, sustine Kremlinul: „Este vorba despre summitul unei aliante care are un caracter vehement antirusesc”

Tarile NATO considera Rusia inamicul lor, astfel ca la summitul de la Vilnius, care a inceput marti, discutiile vor avea o atitudine in general ostila fata de Rusia, a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, relateaza Tass.

„Este vorba despre summitul unei aliante care are un caracter vehement antirusesc; Rusia este perceputa de ei (membrii aliantei – TASS) ca un inamic, ca un adversar, iar discutiile se vor desfasura tocmai in acest spirit”, a declarat oficialul de la Kremlin.

„Urmarim foarte atent acest lucru (evenimentele de la summitul NATO – TASS) pentru ca, bineinteles, o multime de remarci vor fi cu siguranta analizate cu atentie pentru a lua masuri necesare pentru asigurarea propriei noastre securitati”, a declarat secretarul de presa al lui Putin.

Raspunzand la o intrebare cu privire la modul in care Kremlinul se simte in legatura cu faptul ca summitul are loc atat de aproape de Rusia, Peskov a spus: „Nu este atat de important unde anume are loc, aproape sau departe de Rusia. Ceea ce este important, probabil, este continutul acestui eveniment.”

„In ajunul acestui summit, continutul sau a inceput deja sa afiseze o atitudine antiruseasca, care a ajuns in discursurile si declaratiile reprezentantilor din toate tarile membre ale aliantei”, a adaugat el.

Un summit NATO de doua zile a inceput marti la Vilnius. Participa 31 de lideri din tarile membre si Suedia.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

29 de minute ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

19 minute ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

3 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

11 minute ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

41 de minute ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

O oră ago