„Sunt atacat de serviciile secrete franceze”. Delirul lui Cumpanasu intra intr-o noua faza

politica

Alexandru Cumpanasu neaga violent ca DNA a declansat o investigatie privind modul in care a incasat un milion de lei de la Ministerul Culturii pentru trei brosuri si acuza ca este victima unui atac al serviciilor secrete din Franta. Informatia privind ancheta DNA a fost publicata de Libertatea, ziar despre care Cumpanasu sustine ca actioneaza la comanda Frantei.

Intr-o postare pe Facebook, in care pretinde ca a avut o intalnire „extrem de tensionata” cu ambasadoarea Frantei, Cumpanasu sustine ca este victima unui complot pus la cale de serviciile secrete franceze.

„Al doilea eveniment important a fost intalnirea extrem de tensionata pe care am avut-o cu Ambasadorul Frantei la Bucuresti, ce a avut loc la resedinta acesteia. Fiind o intalnire privata, nu voi devoala (momentan) continutul acesteia in calitate de candidat la Presedintia Romaniei. Pot doar sa va spun ca a fost cu ‘sange pe pereti’ si cu adevaruri spuse ‘verde in fata’, care au deranjat foarte tare! Nu as fi mentionat aceasta intalnire, daca trustul care a lansat fake news-ul nu ar fi un trust francez, controlat de serviciile secrete franceze. Aceasta facatura aparand la doar o zi dupa discutia foarte dura pe care am avut-o cu doamna ambasador.

Va asigur ca daca serviciile secrete franceze vor continua sa se amestece in campania electorala din Romania, ma voi vedea nevoit sa renunt la regulile si normele diplomatice cu care lucrez de 20 ani. Voi fi nevoit sa explic public foarte multe lucruri care au deranjat statul francez prin actiunile mele in avantajul cetatenilor romani.

(…) Nu voi ceda in fata presiunilor interne, sau externe!!!”, a scris Cumpanasu.

Libertatea face parte din trustul Ringier, care provine de fapt din Elvetia.

Liberatatea a anuntat, vineri, ca DNA a solicitat Ministerului Culturii documente legate de contractul pe care aceasta institutie l-a incheiat, in septembrie anul trecut, cu fundatia condusa de Alexandru Cumpanasu. Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), condusa de Cumpanasu, a primit o finantare nerambursabila de aproximativ 1 milion de lei.

Finantarea s-a facut in cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea suma au fost platiti ca drepturi de autor direct catre Cumpanasu, in schimbul realizarii a trei lucrari despre Marea Unire.

Libertatea a dezvaluit ca aceste trei lucrari sunt, de fapt, trei brosuri, de maximum 18 pagini fiecare, brosuri al caror continut a fost copiat, cu mici modificari, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

In replica, Alexandru Cumpanasu a sustinut ca este vorba despre trei carti, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris intr-o luna: „Am si eu niste capabilitati, aveam ideile dinainte”. Autorul a refuzat insa invitatia de a veni si a prezenta cartile respective. Versiunea lui Alexandru Cumpanasu a fost sustinuta si de raspunsul de la Ministerul Culturii, raspuns in care se arata ca ar fi vorba despre trei volume, de peste 200 de pagini fiecare, tiparite fiecare in tiraje de 1.000 de exemplare.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat cartile de la Ministerul Culturii, insa institutia a trimis tot cele trei brosuri. De asemenea, DNA a solicitat proiectul depus de asociatia lui Cumpanasu la Minister, in cadrul concursului de proiecte pentru finantare nerambursabila. Pana la aceasta ora, potrivit unor surse din Ministerul Culturii, acel proiect initial nu a fost inca gasit si trimis catre DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: