politica

„Sunt foarte hotarat sa negociez la sange”. Iohannis, anunt de la Bruxelles, vrea sa obtina „cat mai multi bani pentru Romania”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca este hotarat sa negocieze „la sange” pentru ca Romania sa obtina cat mai multi bani la fondurile pentru coeziune si politica agricola comuna din bugetul multianual al Uniunii Europene.

„Ideea este de a gasi prin discutii de acest tip bilateral numitorul comun pentru bugetul multianual. Eu vin cu ideile pe care le-am elaborat la Bucuresti. Avem o gandire destul de bine fundamentata pentru bugetul pe care il dorim noi, pornind de la premisa ca in orice conditie se negociaza bugetul pentru exercitiul bugetar urmator trebuie sa fie un pic mai mare decat bugetul pe exercitiul care se incheie.

Avem asteptari legate de fondurile dedicate politicii de coeziune, sunt mai multe fonduri care vin in aceasta categorie care pentru noi sunt vitale pentru a atinge o convergenta acceptabila cat mai repede. De asemenea, pentru noi sunt foarte importante destinate agriculturii si pe aceste doua capitole sunt foarte hotarat sa negociez la sange ca sa obtinem cat mai multi bani pentru Romania, dar sunt si anumite conditionalitati care pentru noi sunt importante, de exemplu flexibilitatea intre fonduri ar fi foarte importanta pentru noi.

Este, de asemenea, important ca de exemplu fondul de tranzitie spre o economie mai verde sa nu fie parte din coeziune, ci sa fie suplimentar. Astazi am venit cu toate conditiile pe care ni le dorim noi. Va fi o discutie si in final se va trece la o faza de negociere, unde fiecare incearca sa obtina cat de mult se poate”, a spus Iohannis inainte de intalnirea cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, informeaza Agerpres.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

5 minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

28 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

35 de minute ago

Iasi: Un barbat s-a aruncat in fata trenului

Un barbat din judetul Iasi s-a aruncat, sambata dimineata, de pe o pasarela, in fata…

46 de minute ago

Premiera in fotbalul profesionist german: o echipa din Bundesliga va avea o femeie antrenor

Clubul bavarez de fotbal Ingolstadt a numit prima femeie antrenor din Germania in fotbalul profesionist…

51 de minute ago