Sunt hotarati sa arunce tara in aer. Tariceanu confirma ca vine ordonanta pe justitie: „Doamna Dancila si domnul Tudorel Toader pregatesc intr-adevar o ordonanta”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a confirmat, joi, ca guvernul pregateste adoptarea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale.

„Va spun ce stiu, ca doamna Dancila si domnul Tudorel Toader pregatesc intr-adevar o ordonanta care sa includa acele prevederi din Codul Penal pe care CCR le-a declarat neconstitutionale. Acestea sunt lucrurile pe care stiu ca le pregateste.

Mai este ceva legat de directivele europene, cum este prezumtia de nevinovatie”, a declarat Tariceanu, joi seara, la Antena 3.

Procurorul Bogdan Parlog, care a facut parte dintr-o delegatie a magistratilor care s-a intalnit joi cu Timmermans, a spus ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene le-a transmis ca o eventuala adoptare de catre guvern a ordonantelor pe modificarea Codurilor penale si a contestatiei in anulare pe decizii definitive ale instantei supreme ar insemna incalcarea liniei rosii.

„A fost o intalnire de 45 de minute, au fost discutii strict tehnice legate de impactul si efectele tuturor modificarilor pe legislatia in justitie. Ne-a comunicat, asa cum a spus si ieri, ca s-a ajuns la capatul rabdarii si ca orice pas in sensul legiferarii Ordonantelor despre care s-a vorbit inseamna automat incalcarea liniei rosii. A spus ca nu va mai exista vreo sovaire in a actiona potrivit competentelor, nu vor mai exista discutii si avertismente. A explicat foarte clar ca din acel moment se va actiona”, a spus procurorul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: