externe

„Sunt rus si imi pare rau”. Fotografie virala de la o manifestatie de sustinere a Ucrainei

O fotografie realizata in Tbilisi (Georgia) la o manifestatie de sustinere a Ucrainei in fata atacului salbatic al Rusiei a devenit virala in intreaga Europa.

Un barbat care poarta o pancarta pe care scrie ca ii pare rau ca este rus se imbratiseaza plangand cu o alta manifestanta.

Ministrul ucrainean al sanatatii Oleh Liasko a declarat joi ca 57 de oameni au fost ucisi si 169 au fost raniti dupa ce Rusia a lansat o invazie la scara mare asupra Ucrainei, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

La randul sau, ministrul-adjunct al apararii din Ucraina a raportat ca bombardamente intense continua in regiunea estica Donetk.

O zona rezidentiala din portul Mariupol, situat in sudul Ucrainei, a fost lovita de proiectile joi, cand fortele ruse au incepand o operatiune militara pe scara larga asupra teritoriului ucrainean, transmite Reuters.

Autoritatile locale au afirmat ca 26 de persoane au fost spitalizate cu rani dupa ce un district din estul orasului Mariupol a fost bombardat si ”o tentativa a trupelor ruse de a avansa” a fost zadarnicita.

O sursa diplomatica a declarat ulterior pentru Reuters ca zonele de la periferia orasului au fost tinta unor bombardamente grele si ca au fost auzite sute de explozii.

Locuitorii de la marginea de est a orasului Mariupol se afla la numai 10 kilometri de zona controlata de separatistii prorusi.

Separatistii nu au atacat orasul Mariupol in timpul conflictului din 2014, chiar daca acesta este un port important pentru intreaga regiune, insa capturarea sa acum i-ar asigura Moscovei un control complet asupra coastei Marii Azov, sporind presiunea economica asupra guvernului ucrainean.

Corespondenti Reuters din zona au vazut joi o multime de semnale ca armata ucraineana se pregateste sa apere orasul Mariupol. Coloane de vehicule lansatoare de rachete erau desfasurate imediat in apropierea orasului, iar soldati pe tancuri isi afisau optimismul aratand trecatorilor semnul victoriei.

Fortele militare ruse au lansat in zorii zilei de joi o invazie pe scara larga impotriva Ucrainei – terestra, aeriana si navala -, cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

26 de minute ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

56 de minute ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

O oră ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

2 ore ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

2 ore ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

2 ore ago