„Suntem in cel mai grav moment al Romaniei dupa conflictul interetnic de la Tg. Mures si mineriade”. Modificarile PSD la Codul penal sapa la temelia statului

politica

Comisia speciala pentru Legile Justitiei, condusa de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, a publicat proiectele de modificare a codurilor penale, care vor intra in dezbatere. Mihai Poloteanu, activist civic la Initiativa Romania, considera ca aceste propuneri transforma Romania intr-un „rai al infractionalitatii”.

„Suntem in cel mai grav moment al Romaniei dupa conflictul interetnic de la Tg. Mures si mineriade. PSD toaca nu doar la temelia arhitecturii institutionale a statului, transformand Romania europeana in Romania subsahariana”, avertizeaza Politeanu.

Citeste si: Val de modificari cu dedicatie pentru Liviu Dragnea in Codul penal. Este redefinit „grupul infractional organizat”: „Este practic o dezincriminare a unor fapte”

Iata mesajul integral:

„Acum am citit si eu pe repede inainte cateva modificari propuse de PSD la legislatia penala, asa cum au aparut ele in presa. Romania devine un ‘crime heaven’ pentru ca presedintii celor doua partide guvernamentale si ai celor doua camere ale parlamentului pot si vor sa scape de inchisoare. Speculand oportunitatea, o pleiada de alti infractori sau inculpati propun modificari suplimentare ale codurilor penale, dincolo de cele care ii avantajeaza pe Dragnea si Tariceanu.

Pe langa institutionalizarea oficiala a coruptiei si furtului din bani publici, modificarile au un impact si in cooperarea judiciara internationala, pentru ca va ingreuna investigarea si pedepsirea coruptiei transfrontaliere in UE, in special in legatura cu banii comunitari, sau a terorismului international.

Suntem in cel mai grav moment al Romaniei dupa conflictul interetnic de la Tg. Mures si mineriade. PSD toaca nu doar la temelia arhitecturii institutionale a statului, transformand Romania europeana in Romania subsahariana in care institutiile statului devin jucaria vointei personale a unui autocrat, ci toaca speranta fiecarui roman de a fi fericit si demn in aceasta tara in timpul vietii lui. Iar atunci cand nu crezi intr-un proiect il abandonezi. Romania, ca proiect, nu va mai exista, oamenii vor pleca din tara sau se vor refugia in scarba, dezangajare si ura.

Avem a face doua lucruri:

1. Sa rezistam pana la terminarea mandatului actualului parlament si sa blocam cat mai multe dintre aceste modificari. Rezistenta noastra a blocat OUG 13 si mare parte din modificarile la legile justitiei timp de 1 an si jumatate – si ca urmare sprijinul aliatilor nostri a venit;

2. Sa continuam sa lucram impreuna la extinderea si consolidarea tesutului civic, sa solicitam partidelor democratice cooperare, responsabilitate si aliniere in spatele valorilor democratice si ale statului de drept, sa intram in politica – ca optiune individuala – si sa ne mobilizam la vot. Protestele singure nu pot opri acest tavalug si nu pot orienta decisiv viitorul Romaniei, ci doar implicarea civica organizata si participarea in alegeri, ca electori sau alesi”, a scris Politeanu pe Facebook.

„Cea mai tare modificare mi se pare restrangerea definitiei functionarului public in sensul legii penale prin eliminarea demnitarilor din definitie, pentru ca dezincrimineaza de facto infractiunile de serviciu. Cu asta cred ca au rezolvat un sfert din Codul penal si cu legea 78. Infractiuni de serviciu sunt, de exemplu, abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu, luarea de mita, darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta.

P.S. Mai tineti mintea martea neagra? Eh, aia au facut si atunci. Dupa aproape 6 ani au revenit”, a adaugat Politeanu ulterior.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: