Suparata foc ca a fost data afara, Andronescu o ataca pe Dancila. Sustine ca Dancila i-a rastalmacit vorbele

news

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a apreciat vineri ca declaratiile care au dus la demiterea sa au capatat o interpretare „absolut scoasa din context” si a mentionat ca i se pare „mai neobisnuit” faptul ca a aflat din presa despre decizia prim-ministrului Viorica Dancila.

„Gasesc ca a fost o interpretare absolut scoasa din context”, a precizat ea in cadrul unei conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului.

Andronescu a mentionat ca a facut declaratia de la postul tv fiind „extrem de impresionata” de cazul de la Caracal si incercand sa initieze demersuri pentru ca elevii sa fie mai informati in legatura cu modul in care pot sa se protejeze.

„Aseara, la un post de televiziune, am facut urmatoarea afirmatie: ‘Cred ca va trebui la inceputul anului scolar sa introducem in toate scolile un sistem de protectie a copiilor si trebuie sa ii invatam sa se protejeze si singuri, sa se fereasca, pentru ca eu asta am invatat de acasa. Am invatat si de acasa. Cred ca toate aceste lucruri trebuie sa le repetam si la scoala’. Am facut aceasta afirmatie, extrem de impresionata fiind de cazul de la Caracal si incercand sa ducem spre scoala ce putem noi sa ducem, adica sa ii informam pe copii si sa ii invatam suplimentar fata de ceea ce fac parintii acasa, ca asemenea lucruri sa nu se mai intample niciodata. Sigur, exista institutiile statului care au alte roluri, dar noi, in scoala, avem rolul acesta de a-i invata sa se si protejeze singuri. Eu cred ca, citindu-va aceasta declaratie, nu stiu daca dvs. ati remarcat ca nu era nimic, absolut nimic care sa fie – sa spunem – un atac la adresa Alexandrei sau a parintilor ei. Dimpotriva, sunt o persoana care empatizez cu cel aflat in dificultate si asta am facut toata viata mea”, a spus ea, citata de Agerpres.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din functia de ministru al Educatiei pentru declaratiile „profund gresite” facute recent de aceasta intr-o emisiune televizata.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat joi seara ca ea a „invatat de acasa” sa nu se urce „in nicio masina straina”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani rapita si sechestrata la Caracal de barbatul care a luat-o la ocazie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: