Surpriza mare, noul sef al DNA este tot o femeie, o colaboratoare apropiata a lui Kovesi. Mesajul lui Augustin Lazar

news

Procurorul Anca Jurma, sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din Directia Nationala Anticoruptie si fost consilier al Laurei Codruta Kovesi a fost delegata in functia de procuror sef al DNA, anunta Parchetul General.

Conform sursei citate, ca urmare a decretului prin care presedintele Iohannis a dispus revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a Laurei Codruta Kovesi, procurorul general Augustin Lazar a emis ordinul de delegare in aceasta functie a procurorului DNA Anca Jurma.

Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si: CV impecabil, borfasii cauta degeaba nod in papura. Cine este procurorul care va conduce interimar DNA

De asemenea, procurorul general Augustin Lazar transmite „un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie”.

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, transmite un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie, care reprezinta o prioritate a Ministerului Public, in indeplinirea rolului sau constitutional. In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor”, a adaugat Ministerul Public intr-un comunicat de presa.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Postul de procuror-sef al DNA a devenit vacant dupa ce decretul semnat de catre presedintele Klaus Iohannis a fost publicat in Monitorul Oficial.

Ministerul Justitiei a anuntat ca organizeaza in perioada 9 – 30 iulie selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie

„Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 09 – 30.07.2018, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, este anuntul Ministerului Justitiei.

Potrivit articolului 54 din Legea 303 privind statutul judecatorilor si procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului National Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Presedintele Romaniei poate refuza motivat numirea in aceste functii de conducere aducand la cunostinta publicului motivele refuzului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: