Surpriza uriasa pentru Tariceanu. Un senator ALDE ii cere demisia de la sefia Senatului: „Sunteti anchetat de DNA”

politica

Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a cerut demisia lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, dar si din cea de senator, pentru ca este vizat de anchete ale DNA.

Nistor a sustinut in fata plenului ca protestele din ultima vreme si nu numai arata ca imaginea Senatului a fost patata din cauza unor membri ai sai asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie.

”A venit momentul sa demonstram ca nu suntem toti la fel, unii membri ai Senatului sunt anchetati, a venit momentul sa demisioneze din functiile de conducere, sa reununte la mandatul de senator, pentru a se pune la dispozitia justitiei. Domnul Calin Popescu Tariceanu sa isi prezinte demisia din functia presedinte al Senatului, pentru ca este anchetat pentru marturie mincinoasa”, a mai spus senatorul ALDE.

Tariceanu este trimis in judecata de catre DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In aprilie, Tariceanu a fost chemat la DNA in calitate de martor pentru a da declaratii in dosarul lui Remus Truica. Atunci, el a sustinut in fata procurorilor ca nu ii cunoaste pe cei acuzati. Procurorii, insa, au confruntat declaratiile celorlalti martori si au ajuns la concluzia ca liderul ALDE a indus in eroare organele de cercetare penala. Tariceanu a respins acuzatiile DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: