Surse: 7 retinuti in ancheta privind drogurile traficate de copii de bani gata in Capitala

news

Sapte suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore in ancheta privind drogurilor traficate de copii de bani gata prin liceele si cluburile din Sectorul 1. Nu toti cei retinuri sunt elevi, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Cei sapte fi dusi azi cu propunere de arestare preventiva. Pentru alti trei s-a dispus control judiciar.

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de trafic de droguri din Bucuresti, in lumea liceelor cu pretentii, au declarat pentru aktual24.ro ca parintii a doi dintre suspecti lucreaza la MAE, SGG si respectiv la DNA.

Tatal unuia dintre suspecti, Mihai Craciun, este chiar specialist la DNA, iar mama sa este consiliera in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Tatal unui alt elev suspectat de trafic de droguri este secretar de stat in MAE.

Doi dintre suspecti sunt elevi la Liceul Traian si la liceul bulgar Hristo Botev. Suspectii vindeau droguri catre liceeni, dar si in zona cluburilor.

Alti suspecti provin de la liceele Goethe, IL Caragiale si de la Scoala Centrala.

Majoritatea liceelor sunt in Sectorul 1.

Mascatii au efectuat, luni, 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti intr-un dosar de trafic de droguri. Clientii traficantilor sunt elevi de licee, in special la liceele cu pretentii din Sectorul 1. Printre traficanti se numara copii de bani gata, ai caror parinti lucreaza pe pozitii inalte in institutii ale statului, au precizat pentru aktual24.ro surse apropiate anchetei.

„Astazi, 20.03.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti efectueaza 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc si de risc consumatorilor, inclusiv catre elevi din licee din Bucuresti.

Pana la acest moment, pe parcursul perchezitiilor domiciliare au fost identificate diferite cantitati de canabis, cocaina si ketamina precum si comprimate de Xanax.

Peste 20 de persoane urmeaza a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrala.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Vlad Tepes. Suportul de specialitate a fost asigurat Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, a anuntat DIICOT.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru aktual24.ro ca dealerii sunt „copii cu bani si cu influenta”. „Printre dealeri sunt elevi de liceu cu parinti care lucreaza in institutii ale statului”, au precizat sursele. Ei vindeau droguri elevilor cu parinti bogati, in licee, precum si prin zonele exclusiviste din cartierul Dorobanti.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: