Surse: Autoritatile intentioneaza sa restrictioneze circulatia pe timpul noptii. Rafila arata care este motivul

news

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune astazi mai multe noi restrictii, printre acestea aflandu-se si restrictionarea circulatiei pe timpul noptii, anunta surse oficiale citate de televiziunile de stiri.

Alte restrictii ar vina programul teraselor, care ar putea fi limitat pana la ora 22.00, sau inchiderea totala a restaurantelor pentru public. Restrictiile vot fi apoi dezbatute in sedinta de Guvern din aceasta seara.

Alexandru Rafila a afirmat, joi, ca multa lume crede ca daca merge noaptea pe strada risca sa se imbolnaveasca, insa sensul restrictionarii circulatiei pe timp de noapte este acela de a limita petrecerile si contactele in contexte care aduc impreuna mai multe persoane.

„Limitarea deplasarii in timpul noptii – lumea are impresia ca «domnule, daca mergi noaptea pe strada, risti sa te imbolnavesti». Nu e adevarat. Nu acesta sensul acestei masuri. Sensul acestei masuri este limitarea petrecerilor, contactelor de alta natura care aduc multe persoane impreuna. Discutam despre diverse modele, modelul suedez, ca mie mi s-au pus in gura vorbe pe care nu le-am spus in mod deliberat. Orice demers il faci cu buna credinta imediat gasesti pe cineva care sa incerce sa ti-l compromita. Modelul suedez spune acum asa: sa limitam foarte drastic interactiunile umane, sa mergem mai putin in vizita unii la altii, sa nu facem petreceri cu 20 de persoane, sa facem cu familia si cu inca 2-3 persoane cel mult si sa luam masuri de distantare. Nu sunt lucruri complicate, dar lucrurile acestea nu se spun”, a afirmat Alexandru Rafila.

Executivul are sedinta joi, de la ora 19.00.

Comentarii: