Surse: Dancila reinventeaza democratia, cum vrea sa scape de votul Parlamentului. A gasit trei tradatori din ALDE care au acceptat sa fie ministri

politica

Surse politice citate de Realitatea TV anunta ca Viorica Dancila intentioneaza sa numeasca trei membri ai ALDE in functiile de ministri care sunt libere astfel incat sa poata pretinde ca nu s-a schimbat configuratia politica a guvernului. In acest mod, ea vrea sa evite sa mearga in Parlament pentru un vot de confirmare.

In locul celor trei ministri ALDE care au demisionat din Guvern (Gratiela Gavrilescu, Anton Anton si Viorel Ilie), premierul va propune alti trei membri ALDE. Cei trei ar putea fi Gratiela Gavrilescu, care a intors armele impotriva lui Tariceanu, Ionut Sibinescu si Marian Cucsa, sustin surse politice pentru Adevarul.

Premierul Viorica Dancila va trimite cele trei noi propuneri la Cotroceni. Prin aceasta miscare, liderii PSD considera ca ALDE nu a iesit de la guvernare, din moment ce toate cele patru portofolii care apartin ALDE sunt ocupate de membri ai partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Juristii PSD sustin ca cei trei parlamentari ALDE care au acceptat sa fie ministri sunt in acest moment membri de partid si nu conteaza daca vor fi exclusi ulterior. Astfel, premierul Viorica Dancila nu va mai merge saptamana viitoare in Parlament pentru un nou vot de validare, sustin sursele citate. Premierul va trimite cele trei noi propuneri al Cotroceni si va astepta decizia presedintelui.

„Citesc in presa ca Viorica Dancila ar trimite la Cotroceni trei nume de ministri care sunt membri ai partidului lui Tariceanu pentru a fi numiti ministri. In interpretarea juristilor PSD (pare ca Nicolicea a fost bagat inapoi in priza) asta ar insemna ca nu se schimba componenta politica a guvernului. Cum ar veni, ALDE e parte din guvern pentru ca niste membri ALDE sunt ministri, chiar daca partidul a decis ca nu mai participa la guvernare. Pe logica asta, PSD isi poate baga un membru prin orice partid, oamenii voteaza cu acel partid si PSD il face pe respectivul ministru si e mereu la guvernare :).

PSD reinventeaza democratia parlamentara. Ca sa parafrazez pe Marx, traseismul politic parlamentar in Romania a inceput ca o tragedie si acum atinge nivelul de farsa absurda.

Carol al II-lea mai extragea membri din partide si ii punea in guverne, dar el avea un program explicit de distrugere a democratiei parlamentare si de instaurare a dictaturii regale.

Astia distrug fara niciun program, doar sa mai stea un pic la guvernare”, a comentat europarlamentarul USR Cristian Ghinea.

Mai mult despre:


Comentarii: