Surse: Intalnire de taina intre Dragnea si Tariceanu. Cei doi au stabilit cand si cum se va da OUG de amnistie si gratiere

politica

Miercuri seara, a avut loc o intalnire de taina intre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la Parlament, care a durat circa o ora. Cei doi au vorbit despre amnistie si gratiere, informeaza surse citate de Digi24.

Digi24 mentioneaza ca PSD este decis sa dea o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere. Guvernul ar urma sa adopte ordonanta in luna ianuarie 2019, atunci cand Romania va prelua presedintia Consiliului UE. Potrivit informatiilor Digi24, OUG ar urma sa fie adoptata fara transparenta, adica textul nu va fi pus in dezbatere public, si va fi asumata de PSD.

Surse concordante au declarat recent, pentru mai multe publicatii independente, ca Liviu Dragnea i-a cerut raspicat ministrului Justitiei sa prezinte cat mai repede un proiect privind amnistia si gratierea, la cea mai recenta sedinta PSD.

Dragnea a spus ca cel care s-a opus acestui proiect pana acum a fost Paul Stanescu.

Mai mult, Dragnea l-a acuzat pe Tudorel Toader ca nu a facut nimic in aceasta privinta. Seful PSD spunea ca daca in saptamanile urmatoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia si gratierea, atunci va cere CEx PSD sa ia o decizie.

Initial, termenul final pentru adoptarea aministiei si gratierii ar fi fost finalul anului 2018.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, decizie definitiva, in dosarul „Referendumul” si la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, decizie in prima instanta, in dosarul angajarilor frauduloase la Protectia Copilului Teleorman.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: