Surse: Iohannis intervine, intalnire cu Ciuca si Citu. PSD vrea trei ministere, cele care vor gestiona miliardele de la Bruxelles

politica

Surse din PNL citate de Stirile Pro TV anunta ca, luni seara, la Palatul Cotroceni va avea loc o intalnire intre presedintele Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca si Florin Citu. Citu ar urma sa fie „tras de urechi” pentru ca saboteaza negocierile lui Ciuca cu PSD pentru formarea unei majoritati.

Intalnirea incepe la ora 17.00. Daca, dupa aceasta discutie, Klaus Iohannis il va linisti pe Citu si va flexibiliza mandatul de negociere al lui Ciuca, atunci caile catre colaborarea cu PSD se redeschid, anunta Stirile Pro TV.

In discutiile PNL cu PSD de zilele trecute, social-democratii au cerut sa intre la guvernare si au cerut trei ministere: Finante, Fonduri, Sanatate. Insa liberalii au refuzat.

Surse politice au declarat  ca strategia aripii liberale Citu-Vilceanu-Gorghiu-Dumitrescu a fost sa-l lase pe Nicolae Ciuca in afara oricarei majoritati parlamentare. Tabara Citu a dorit sa-l provoace pe Nicolae Ciuca sa-si depuna mandatul spre sfarsitul saptamanii, dupa ce nu va strange o majoritate parlamentara.

Tabara Citu spera astfel ca presedintele il va desemna din nou pe Citu ca prim-ministru.

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat luni, dupa ce s-a intalnit cu premierul Nicolae Ciuca, ca „nu s-a schimbat nimic”. El a cerut USR sa dea „dovada de responsabilitate” si sa voteze Guvernul Ciuca, altfel vor fi declansate alegeri anticipate.

„Nu s-a schimbat nimic, vom avea si alte intalniri in care vom discuta. Toate optiunile sunt pe masa, inclusiv alegeri anticipate

USR sa vina sa spuna ca prefera sa arunce Romania in haos, sa declasam alegeri anticipate. PNL esre singurul partid care a arata responsabilitate si ca este gata sa isi flexibilizeze mandatul.

Daca USR ramane intr-o singura optiune nu avem ce sa discutam, sa vedem daca USR va face acel pas. Unde este responsabilitatea celor de la USR? Sa vedem ce concesie fac, sa trecem peste iarna.

(…) USR spune ca vrea doar functii, nu ii intereseaza binele romanilor”, a declarat Florin Citu.

„Eu am aratat ca ma intereseaza romanii si am facut acest pas (a renuntat sa se propuna premier), trebuie sa vedem ca si USR si PSD fac acest pas”, a mai spus liderul PNL.

Liderii PSD au declansat un nou sondaj in interiorul partidului, intrebandu-i prin SMS pe activistii PSD daca sunt de acord sa intre la guvernare, alaturi de PSD, anunta surse din partid citate de Antena 3.

Este al doilea sondaj de acest tip, dupa ce saptamana trecuta pesedistii au fost intrebati daca sunt de acord ca partidul sa voteze Guvernul Ciuca in Parlament. Doar o treime ar fi raspuns pozitiv.

Ciolacu insa nu a asteptat rezultatele sondajului si a facut presiuni asupra PNL pentru a accepta ministri PSD daca doreste voturile PSD pentru investirea Guvernului Ciuca.

„Cum vedeti faptul ca Florin Citu spune ca nu vrea sa negocieze cu PSD si nu vrea un guvern format din PSD si PNL?”, a fost intrebat, luni, Ciolacu.

„Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era ‘Copiii spun lucruri traznite’. Se pare ca si cand esti om mare si au de a face cu o Romanie este la rascruce altii spun lucruri traznite”, a raspuns Ciolacu.

„PSD este obligat sa stea de vorba cu un prim-ministru desemnat. Daca traim intr-o tara normala si vede ca prioritatile romanilor sunt cu totul si cu totul altele”, a adaugat Ciolacu.

„Romania are nevoie de un guvern nu minoritar, de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a mai spus seful PSD.

Comentarii: