Surse: Mihai Tudose l-a pus la punct pe Victor Ponta, care a incercat sa bage Pro Romania in Guvernul Dancila: „Tudose nici n-a vrut sa auda”

analize

Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca Pro Romania la guvernare, prin intermediul unei aliante cu ALDE.

Ponta s-a intalnit miercuri cu Tariceanu pentru a discuta despre o alianta politica. La final, dupa ce Tariceanu a anuntat ca s-au inteles, Ponta a venit cu dezmintiri, afirmand ca nu s-a decis nimic.

„Ponta insusi, duplicitar cum il stim, ar fi vrut la Putere, numai ca Tudose nici n-a vrut sa auda. Si Tudose aduce cele mai multe voturi pentru ProRomania, pe filiera primarilor PSD din Braila si a blatului cu alti lideri social-democrati, in frunte cu tovarasul sau Ciolacu”, informeaza Zachmann pe Facebook.

Postarea jurnalistului Sebastian Zachmann:

Culisele negocierii ratate dintre Tariceanu si Ponta:
➡️Tariceanu nu vrea sa iasa de la guvernare pentru ca pierde influenta din zona energiei, conducta de finantare pentru ALDE, dar si bani din PNDL, motorul campaniei electorale.
➡️Tariceanu inca spera ca va fi candidat unic al stangii la prezidentiale, asa ca, afisandu-se cu Ponta, mai incearca un santaj la Dancila. Cu Tariceanu in turul doi, PSD si ALDE pot spera ca vor ramane la putere inca un an, eventual sprijiniti de Ponta in Parlament. Cu Dancila out inca din primul tur, adio Putere!
➡️Tariceanu ar vrea ca Ponta sa intre la guvernare alaturi de PSD si ALDE, ca stanga sa arate unitate la prezidentiale. Dancila l-ar vrea pe Ponta in Guvern, Ponta insusi, duplicitar cum il stim, ar fi vrut la Putere, numai ca Tudose nici n-a vrut sa auda. Si Tudose aduce cele mai multe voturi pentru ProRomania, pe filiera primarilor PSD din Braila si a blatului cu alti lideri social-democrati, in frunte cu tovarasul sau Ciolacu.
➡️Planul lui Ponta: sa-l rupa pe Tariceanu de PSD, Guvernul Dancila sa pice, iar el sa fie cheia formarii unei noi majoritati parlamentare: ProRomania, ALDE si resturi din PSD, in conditiile in care USR nu vrea sa intre la guvernare, iar PNL vrea, dar nu poate face alianta cu Ponta pentru ca se compromite in perspectiva alegerilor din 2020.
➡️In momentul in care Guvernul Dancila cade, Ponta preia controlul in PSD si selecteaza o parte a baronimii – proces inceput deja. Olguta, Codrin, Oprisan, Paul Stanescu, Mitica Buzatu si ati dinozauri nedoriti raman in PSD si duc partidul in irelevanta. In paralel, creste alianta ProRomania-ALDE, deci un nou PSD.

Vicepresedinte Pro Romania: „Va asigur ca NU va exista nicio alianta cu ALDE. Ce alianta poti face cu asemenea oameni?”

Augustin Jianu, vicepresedinte al Pro Romania, anunta ca Tariceanu a profitat de „bunul simt” al formatiunii sale pentru a anunta o alianta care „nu va exista”. „Va asigur ca nu exista asa ceva si, atat cat sunt eu membru al PRO Romania, nici nu va exista”, subliniaza Jianu.

„Fac aceasta precizare pentru ca am primit multe intrebari despre ‘alianta’ cu ALDE: Va asigur ca nu exista asa ceva si, atat cat sunt eu membru al PRO Romania, nici nu va exista.

Domnul Tariceanu se foloseste de bunul simt al PRO Romania pentru a pune presiune pe partenerii sai de guvernare. Postarea s-a modificat, stirea a ramas. Ce alianta poti face cu asemenea oameni?”, a scris Jianu pe Facebook.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri ca s-a inteles cu liderul Pro Romania, Victor Ponta, pentru a face o alianta politica. Ponta a declarat de mai multe ori ca nu se va alia cu Tariceanu cat timp ALDE este la guvernare.

”Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul Pro Romania, Victor Ponta : am hotarat o viitoare colaborare sub forma unei Aliante politice! ALDE si Pro Romania vor avea grupuri parlamentare comune, si astfel vom fi a treia forta politica parlamentara , dupa PSD si PNL.

In perioada imediat urmatoare grupurile de lucru ale celor doua partide se vor intalni pentru a stabili proiectul politic al Aliantei si protocolul de colaborare”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Ulterior, dupa ce Victor Ponta a precizat ca nu „s-a decis nimic” in cadrul intalnirii, sustinand insa ca o alianta cu ALDE este posibila doar daca aceasta formatiune iese de la guvernare.

Tariceanu si-a editat ulterior postarea inlocuind „hotarat” cu „discutat”.

Comentarii: