politica

Surse: PNL ameninta PSD ca isi va desemna un candidat propriu la Primaria Capitalei daca Ciolacu se reorienteaza catre Piedone si renunta la Cirstoiu

Liberalii sunt determinati sa isi sustina propriul candidat daca pesedistii insista sa l sustina pe Cristian Popescu Piedone, au declarat marti surse de la varful PNL pentru aktual24.ro.

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Catalin Cirstoiu. Atat Firea cat si Baluta au refuzat, au precizat surse politice pentru aktual24.ro.

„PSD-istii nu-l mai doresc neam pe Cirstoiu”, au precizat sursele. Din aceasta cauza, depunerea oficiala a candidaturii lui Cirstoiu a fost amanata pentru saptamana viitoare, luni. „Conferinta in care vrea sa lamureasca treaba cu incompatibilitatea va fi decisiva”, au precizat sursele.

Sondajele reale il coteaza pe Cirstoiu la un scor foarte mic, sub 10%, au declarat surse din PSD pentru aktual24.ro. „Pariem pe un cal mort”, au precizat sursele.

Candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei, Catalin Cirstoiu, a anuntat luni ca va face o conferinta de presa pe tema incompatibilitatii de care ar fi acuzat intr-un raport al Corpului de Control al Guvernului.

„M-am intalnit cu doamne in parc, m-am intalnit la gara, m-am intalnit pe strada (…), mi-au cerut consultatii medicale (…) imi pun la dispozitie expertiza mea si pentru medicii din Spitalul Universitar si atunci cand am fost chemat la spitale private sa intru in sala sa rezolv un caz greu si la spitale publice din Bucuresti (…) am fost solicitat si am lasat tot si m-am dus ca sa salvam un om. Rolul meu este sa ajut oamenii care au nevoie de mine, indiferent ca pot sa apara discutii sau nu. (…) Si da, am plecat intr-un spital public sau intr-un spital privat sa ajut oamenii sa duca la bun sfarsit un cancer osos, spre exemplu. Nu cred ca am facut un lucru strigator la cer ca am salvat o viata”, le-a raspuns Catalin Cirstoiu jurnalistilor care l-au intrebat, luni, intr-o conferinta, daca a oferit consultatii la clinica privata a sotiei.

El a punctat ca in orice cabinet sau spital privat se percep taxe, iar fiecare act medical are costuri.

„Sa stiti ca si cand stau de vorba cu colegii mei, discutam tot cazuri medicale si tot educatie medicala continua e, indiferent ca are loc in spital, ca are loc in parc, ca are loc la un congres, ca are loc pe strada. Cand te intreaba un coleg mai tanar despre cum sa rezolve un caz, e datoria mea sa ii explic cum, ca asta scrie in rolul meu ca profesor universitar. E o abordare absolut tendentioasa si chiar este strigator la cer ca tot corpul profesional al medicilor si al cadrelor didactice din medicina sunt coborate intr-o mocirla cu buna stiinta”, a spus Catalin Cirstoiu, intrebat de gazetari referitor la faptul ca firma privata a sotiei nu ar fi fost acreditata sa ofere invatare continua pentru medici.

La randul sau, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a atras atentia ca Romania functioneaza dupa reguli ale statului de drept si nu dupa pareri.

„In acest moment, eu stiu un singur candidat la o primarie de sector (…) care e trimis in judecata pe incompatibilitate. (…) doamna Clotilde. Eu, in rest, rog institutiile statului (…) sa-si faca treaba si daca sunt chestiuni care au incalcat cadrul legal, sa fie sanctionate, iar cei care au facut aceste incalcari sa fie trimisi in judecata si sanctionati”, a adaugat Sorin Grindeanu.

Candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei, Catalin Cirstoiu, a declarat, pe 8 aprilie, ca nu se afla nici in conflict de interese si nici in stare de incompatibilitate. Anterior, Hotnews a relatat ca in 2020 Corpul de Control al Guvernului a intocmit un raport care arata ca medicul Catalin Cirstoiu ar fi fost in situatii de incompatibilitate si conflicte de interese.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

7 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

7 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

7 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

7 ore ago