Surse politice: Cozmin Gusa ar putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna din partea „polului suveranist”

politica

Cozmin Gusa, candidatura, presedintie, polul suveranist

Conform unor surse politice, Cozmin Gusa va fi propus pentru o candidatura independenta la alegerile prezidentiale din acest an. Decizia ar fi fost luata dupa discutii intense care au avut loc recent intre membrii clubului de gandire Gold, care il sustin pe Gusa in aceasta etapa politica.

„Gusa va candida independent la presedintia Romaniei. S-a consultat cu cativa membri al clubului de gandire Gold, la mine acasa. Domnul Gusa ne-a confirmat ca se va adresa publicului suveranist din Romania care nu a aderat la AUR. Nu va concura cu AUR, ci va atrage romani care iubesc tara. Esential este ca, foarte repede, domnul Gusa va prezenta o declaratie in care isi va prezenta ideile si principiile. Prognoza mea este ca va exista o confruntare intre suveranistul Gusa si Mircea Geoana, candidat globalist. Restul candidatilor sunt nesemnificativi, fie vor fi eliminati”, a declarat fostul jurnalist Sorin Rosca Stanescu la Realitatea TV.

„Scenariul meu, Geoana va avea o cale libera pentru a fi candidat si va fi sustinut de PSD si chiar de PNL. Asta daca cei doi lideri ai partidelor vor renunta sa mai intre in cursa din cauza eroziunii imaginii lor publice. Geoana va fi sustinut de globalistii din Romania si din lume. Gusa nu va intra in conflict cu celelalte formatiuni suveraniste, va incerca sa aspire electoratul care vrea suveranism, dar nu voteaza cu AUR. Se va adresa si mediului intelectual, domnul Gusa.

Din analiza noastra, a Clubului de Gandire Gold, George Simion si Cozmin Gusa sunt complementari. Simion nu are vointa necesara de a-si anunta candidatura. Domnul Gusa are calitati complementare lui Simion, dar are si vointa de a-si asuma riscul unei candidaturi. Va intra in competitie cu Mircea Geoana, pe care Gusa il ataca, ca fiind globalist.

Totul este posibil in politica. Asa cum s-a vazut, in lunga discutie constructiva de la mine de acasa, membri clubului Gold FM, ziaristi foarte cunoscuti, oameni cu mare influenta, s-au declarat dispusi sa il sustina pe Gusa. Cu conditia sa nu traga presul suveranistilor care s-au coagulat. Nu sufera de frustrari, iar motivul candidaturii este unul singur: vrea ca nationalistii pro europeni si pro NATO, dar care lupta pentru independenta Romaniei in UE, sa ajunga la putere”, a mai declarat Sorin Rosca Stanescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: