Surse: Premierul ia in calcul sa-l remanieze pe Virgil Popescu. Ciuca: „Astept masuri impotriva celor care se fac vinovati de producerea accidentului de la Jilt”

politica

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a cerut ministrului Energiei verificari privind cauzele producerii accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, astfel incat pana saptamana viitoare sa fie prezentate primele concluzii. Surse guvernamentale citate de G4Media anunta ca Ciuca ia in calcul sa il remanieze pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Ieri, din pacate, a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Si-au pierdut viata trei muncitori in cariera de la Jilt. Doresc sa transmit condoleante si intreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori si, desigur, acelor care au fost raniti. Inca din primul moment am decis ca autoritatile sa se deplaseze la fata locului. Am transmis ministrului Energiei sa se deplaseze urgent in judetul Gorj si sa faca analiza si sa ia primele masuri la fata locului.

In acest moment, atat Ministerul Energiei, cat si Ministerul Muncii, prin Inspectia Muncii, vor continua activitatea de verificare si cercetare a cauzelor producerii accidentului si pana saptamana viitoare, in sedinta de guvern, imi veti prezenta primele date si concluzii, cu masuri concrete, masuri atat impotriva celor care se fac vinovati de producerea accidentului, cat si masuri concrete pentru ceea ce inseamna imbunatatirea conditiilor de munca in Complexul Energetic Oltenia”, a spus premierul in debutul sedintei de guvern.

Complexul Energetic Oltenia a anuntat, miercuri dimineata, schimbarea din functie a directorilor direct raspunzatori, pe cale ierarhica, de activitatea Carierei Jilt Sud, unde marti a avut loc un accident in urma caruia trei persoane au decedat si alte 10 au fost ranite.

Marti seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns in Gorj, la Cariera Jilt Sud si apoi la Prefectura, unde, dupa ce a discutat cu reprezentantii unitatii miniere si cu autoritatile locale, a solicitat, de urgenta, demiterea a trei directori din cadrul companiei, direct raspunzatori de activitatea carierei – seful sucursalei miniere, cel al exploatarii si al carierei.

Politistii au stabilit faptul ca marti, in jurul orei 13,30, un barbat, de 51 de ani, angajat al unei societati comerciale, in timp ce conducea o autoutilitara in incinta Carierei Jilt, in care erau transportati angajati ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, rasturnandu-se la o diferenta de circa 3 metri de sol.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: