Sustinere fara precedent a SUA fata de DNA: „Rezultate exceptionale, SUA crede ca Romania are cea mai credibila lupta anticoruptie”. Avertisment privind legile justitiei

news

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, si-a manifestat ingrijorati „foarte serioase” privind actiunile coalitiee PSD-ALDE impotriva legilor justitiei. Klemm a mentionat ca „Romania are rezultate exceptionale  in privinta pedepsirii celor care fura din banii publici”.

„Urmarim indeaproape evolutia si asteptam sa vedem ce modificari vor aparea in Parlament si care va fi forma finala rezultata din Comisiei. Avem ingrijorari foarte serioase, cel putin cu privire la propunerile initiale ale ministrului Justitiei”, a declarat luni ambasadorul SUA, Hans Klemm, intr-un interviu pentru ziarul Express de Banat.

„Motivul ingrijorarii noastre e ca in ultimii aproximativ 15 ani Romania a dus o lupta tot mai credibila impotriva coruptiei de nivel inalt si mediu. A creat independenta judiciara, a creat institutii care se ocupa de descoperirea infractiunilor si a coruptiei, ma refer in principal la DNA. Cand ne uitam la intreaga regiune, SUA cred ca Romania e tara cu cea mai credibila lupta anticoruptie, desigur se mai pot face multe lucruri in ce priveste preventia si educatia, dar Romania are rezultate exceptionale in privinta pedepsirii celor care fura din banii publici”, a mai spus ambasadorul american.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: