Sute de mii de masti importate din China sunt defecte. Olanda, pacalita de afaceristii chinezi

externe

Olanda a retras sute de mii de masti importate din China si distribuite in spitalele olandeze pentru a face fata pandemiei de COVID-19, deoarece nu raspundeau criteriilor de calitate, a informat sambata Ministerul Sanatii, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Dupa ce a primit la 21 martie „o livrare a unui fabricant chinez de masti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat ca, in cursul inspectarii, calitatea acestei incarcaturi nu a corespuns criteriilor”, a declarat ministerul intr-un comunicat remis agentiei France Presse.

O parte a acestei incarcaturi a fost livrata unor prestatori de servicii de sanatate, restul incarcaturii a fost pus imediat in asteptare si nu a mai fost distribuit, a adaugat documentul.

„Al doilea test a dezvaluit ca mastile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport”, a declarat ministerul, adaugand, ca pe viitor, „noile livrari vor fi supuse unui test suplimentar”.

Masura a afectat aproape jumatate dintr-un lot de 1,3 milioane de masti de tip FFP2, 600.000 de unitati, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Mastile defecte nu se inchid corect pe fata ori au membrane – filtre foarte fine care trebuie sa opreasca particulele virale – care nu functioneaza corect, a subliniat NOS.

Sambata, ministrul francez al sanatatii, Olivier Veran, a anuntat ca a comandat „peste un miliard” de masti, in principal din China, pentru a face fata pandemiei de COVID-19.

Mai mult despre:

Comentarii: