Sute de REFUGIATI se inghesuie la o super-OFERTA: 10.000 de dolari ca sa se INTOARCA acasa

externe

Coalitia conservatoarea aflata la putere in Norvegia a adoptat o politica originala anti-imigranti, oferind refugiatilor aproape 10.000 de dolari pentru a se intoarce in tarile lor, cu zboruri gratuite.

Pana in prezent, aproape 900 de oameni au aplicat pentru a beneficia de oferta, potrivit Directoratului Norvegian pentru Imigrare.

Timpul lung de asteptare pentru a se reuni cu familiile, greutatea cu care isi gasesc locuri de munca si lipsa accesului la educatie sunt factori ce imping din ce in ce mai multi refugiati sa-si exprime interesul de a parasi Norvegia, potrivit TheLocal.no.

O familie cu doi copii poate primi pana la 80.000 de coroane (9300 de dolari), la care se adauga biletele de avion cumparate de stat.

Desi oferta pare a fi un gest altruist din partea guvernului, ea apare dupa introducerea unei campanii publicitare anti refugiati luna trecuta, similara cu campania din Danemarca. Ambele tari au fost ocupate de nazisti in al doilea razboi mondial.

Joran Kallmyr, secretar de stat in cadrul ministerului norvegian al justitiei, a declarat pentru NRK faptul ca, printre altele, campania va informa potentialii doritori de azil de propunerile guvernului de a taia ajutoarele sociale pe care l-ar primi daca ar primi azil in tara.

Kallmyr a mai declarat ca aceasta campanie se face mai mult pe retelele de socializare si prin reclame in ziare din Afganistan, Rusia si alte tari, in speranta ca se va reduce numarul refugiatilor ce vor sa ajunga in Norvegia.

Numarul aplicantilor pentru azil este in crestere, potrivit diviziei norvegiene a Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), organizatie ce proceseaza cererile.

„In prima parte a acestui an media era de 100 de persone pe luna. In octombrie s-a ajuns la 150, iar in noiembrie erau 230 de aplicatii”, a declarat purtatorul de cuvant al OIM, Joost van der Aalst, pentru NRK.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: