Sute de salariati ai Complexului Energetic Oltenia vor ramane fara tichete de masa si vouchere de vacanta pentru ca au salariile prea mari

news

angajati, Complexul Energetic Oltenia, vouchere, tichete de masa, taieri, Marcel Ciolacu

Dupa ce legea privind „optimizarea fiscala”, propusa de guvernul Ciolacu, va intra in vigoare, mii de bugetari din Romania vor ramane fara beneficiile incasate pe langa salarii. Printre acestia se numara si cateva sute de angajati ai Complexului Energetic Oltenia.

Este vorba in special de personalul cu functii de conducere si de cei care au venituri peste 8.000 de lei net. De anul viitor se pregateste eliminarea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta pentru bugetarii care beneficiaza de un salariu net de 8.000 de lei.

„La orice venit se plateste CASS. Nimeni nu va pierde, stiti foarte bine ca s-au marit de la 30 la 35 de lei si urmeaza de la 1 ianuarie sa creasca la 40 de lei. Salariatii cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de aceasta masura. Cu adevarat, nu se vor mai da in sistemul bugetar tichete de masa pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”, a declarat saptamana aceasta premierul Marcel Ciolacu.

Complexul Energetic Oltenia este o companie detinuta in procent de 77% de catre stat prin Ministerul Energiei. Are in prezent 9.700 de salariati, fiind cel mai mare angajator din Oltenia. Pe de alta parte, administratia Complexului Energetic Oltenia continua in aceasta distribuirea cotelor de carbune pentru incalzirea de iarna.

Si in luna septembrie sunt salariati din CEO programati sa ridice carbunele. Complexul Energetic Oltenia acorda in baza unor cereri prealabile o cantitate de 10 tone de lignit, potrivit cotidianului local Gazeta de Sud.

Carbunele poate fi folosit numai pentru incalzirea de iarna. Nu este permisa comercializarea carbunelui primit de angajati. Acestia platesc pretul de productie pentru fiecare tona si nu pretul aplicat tertilor. Nu se stie ce bonusuri vor mai ramane la Complexul Energetic Oltenia pentru salariati. De anul viitor, va fi negociat un nou Contract Colectiv de Munca.

Compania are probleme economice, ca urmare a implementarii unui Plan de restructurare si decarbonare. In primul rand, pana la finalul acestui an la CEO vor trebui sa mai ramane doar 7.700 de angajati in loc de 9.700. Nu se stie cum vor pleca din companie aproape 2.000 de salariati in urmatoarele 3 luni. Complexul Energetic Oltenia nu are nici macar bugetul pe 2023 aprobat de catre Guvern, desi s-a ajuns in luna a noua a anului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: