Tabara PSD spumega dupa retragerea decoratiei lui Nastase. Chirieac: „Pe el il va decora cartea de istorie”

news

Prima reactie din partea taberei PSD la anuntul lui Klaus Iohannis privind retragerea decoratiilor acordate de statul roman celor care au condamnari penale. Printre acestia se afla si Adrian Nastase.

Bogdan Chirieac, „analist” apropiat de PSD, sustine ca pe Adrian Nastase „il va decora cartea de istorie”

„Lucrul acesta putea sa il faca, economisind timp, atunci cand l-a invitat, pe 1 decembrie, la Ziua Nationala a Romaniei, la Cotroceni. Putea sa foloseasca prilejul pentru a-i retrage decoratia. Asta tot fiindca s-a spus ca invitarea lui Adrian Nastase, de 1 decembrie – mai ales ca a onorat-o – a fost interpretata ca o deschidere a presedintelui catre PSD si catre valorile social-democratiei.

Si, acum, a venit aceasta bomba. Pana la urma, Nastase nu are nevoie de aceasta decoratie. Pe el il va decora cartea de istorie ca actor fundamental in admiterea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. Restul nu mai conteaza”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Presedintele Iohannis a anuntat, marti, ca i-a retras lui Adrian Nastase decoratia „Steaua Romaniei”.

„Am decis sa retrag toate decoratiile tuturor celor care au condamnari penale si care se incadreaza in prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor nationale. Am demarat aceasta procedura si sper ca va fi finalizata in foarte scurt timp”, a anuntat Klaus Iohannis, marti, la Palatul Cotroceni.

Presedintele a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat daca ii va retrage distinctia lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase a fost decorat in 2002, cand era prim-ministru, de catre presedintele de atunci Ion Iliescu. Nastase a primit Ordinul National „Steaua Romaniei“ in grad de Mare Cruce „pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii”. Ulterior, el a fost condamnat de doua ori la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: