Taiwanul nu este deloc intimidat. O nava de razboi taiwaneza s-a apropiat puternic de o nava militara a Chinei – Video

externe

nava militara

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat sambata ca nava de razboi Magong din clasa Gide (DDG-1805) a ajuns in imediata apropiere a navei Ma’anshan a Armatei Populare a Chinei in apele estice ale Taiwanului.

Nava taiwaneza a avertizat astfel nava chineza sa nu mai inainteze.

Exercitiile militare chineze de mare amploare continuau sambata dimineata in Stramtoarea Taiwan, transmite dpa.

Vineri, China trimisese in jurul Taiwanului „un numar record” de avioane si nave militare, conform ministerului apararii de la Taipei. Multe dintre acestea au trecut dincolo de linia de mijloc a stramtorii largi de 130 de km – o limita neoficiala, dar in general respectata pana acum.

Ministrul taiwanez al apararii, Joseph Wu, a condamnat printr-un mesaj pe Twitter „escaladarea periculoasa a amenintarii militare”, care „distruge pacea si stabilitatea in regiune si trebuie condamnata”.

In cadrul exercitiilor, fortele armate chineze au lansat si 11 rachete balistice in directia Taiwanului; una dintre acestea a trecut direct peste insula, in apropierea capitalei Taipei – un incident fara precedent, remarca dpa. Alte cinci rachete au cazut la est de Taiwan, in zona economica exclusiva a Japoniei.

China a inceput exercitiile, programate pana duminica, drept raspuns la vizita la Taipei a presedintei Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi. Beijingul considera ca aceasta a constituit o nerespectare a principiului Chinei unice, recunoscut international.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: