externe

Talibanii il apara oficial pe Osama bin Laden: „Nu sunt dovezi ca el a fost implicat in atacurile din 11 Septembrie”

Purtatorul de cuvant oficial al talibanilor, Zabihullah Mujahid, afirma intr-un interviu pentru postul american NBC ca nu exista nicio dovada ca fondatorul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost in spatele  atacurilor impotriva SUA la 11 septembrie. El sustine ca SUA s-au folosit de atacuri ca „scuza” pentru a invada Afganistanul in 2001.

‘Cand Osama Bin Laden a devenit o problema pentru americani, el se afla in Afganistan’, a declarat Zabihullah Mujahid intr-un interviu difuzat miercuri la NBC Nightly News.

El a promis ca tara sa nu va mai fi un refugiu pentru teroristi. ‘Desi nu exista dovezi ca el a fost implicat (in atacuri din 11 Septembrie), acum am dat promisiuni ca teritoriul afgan nu va fi folosit impotriva nimanui’.

Jurnalistul Richard Engel de la NBC a insistat: ‘Deci, chiar si acum, dupa toate acestea, nu acceptati nicio responsabilitate?’.

Talibanul a raspuns: „Nu exista nicio dovada. Chiar si dupa 20 de ani de razboi nu avem nicio dovada ca a fost implicat’.

‘Nu a existat nicio justificare pentru acest razboi, a fost o scuza pentru razboi’, a adaugat Mujahid.

Mujahid face aceste declaratii in ciuda faptului ca Bin Laden a recunoscut ca a ordonat atacurile in 2004.

Raportul Comisiei 9/11 a concluzionat ca ‘atacul de la 11 septembrie a fost condus de Osama bin Laden’, potrivit Fox News.

‘In timp ce ultimele pregatiri erau in curs de desfasurare in vara anului 2001, au aparut disensiuni intre liderii Al Qaida din Afganistan cu privire la oportunitatea de a continua’, se arata in raport.

‘Seful talibanilor, mollahul Omar, s-a opus atacarii Statelor Unite. Desi s-a confruntat cu opozitia multora dintre locotenentii sai de rang inalt, [bin Laden] a trecut efectiv peste obiectiile lor, iar atacurile au continuat’.

SUA au invadat Afganistanul in 2001 dupa ce Al-Qaida, fondata si condusa de Osama bin Laden, a planificat deturnarile de avioane care au ucis in total 2.977.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

1 minut ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

32 de minute ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

53 de minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

O oră ago