Tanarul de 26 de ani care se va lupta cu Olguta in noul Consiliu Local al Craiovei: „Are apucaturi grandomane”

politica

Cel mai tanar consilier local din Craiova, rezultat in urma votului de duminica, este Eduard Alexandru Circeag. El are numai 26 de ani si a fost ales pe lista USR PLUS.

„In urma votului de duminica, am ajuns consilier local. Singurul nascut dupa ‘90.  Mi-as fi dorit ca circumstantele sa fi fost altele.

Craiova din pacate astazi devine un exemplu de cum abundenta de orgoliu si lipsa de pragmatism in politica pot aduce rezultate neplacute.

Cu toate acestea, politica este un maraton, nu un sprint. Schimbarile nu vin repede, ci in timp. De astazi incepe maratonul nostru, exista oportunitatea unei majoritati in consiliul local prin intermediul careia proiectele noastre si ale celorlalte partide care s-au luptat cu actuala administratie sa devina realitate.

Trebuie doar sa vrem, fara calcule politicianiste, fara orgolii. Eu, personal, vreau si sper ca urmatorii 4 ani sa fie 4 ani in care sa facem o opozitie reala, nu mimata, care sa aduca rezultate. De lozinci s-a saturat toata lumea.

Multumesc celor care ne-au sustinut si ne sustin, multumesc tuturor colegilor care au muncit si au facut campanie, multumesc tuturor celor care au crezut in noi si care ne-au acordat votul. De astazi este responsabilitatea noastra, si a mea, sa-l valorificam”, a anuntat Circeag pe Facebook.

In urma cu o luna, el sanctiona „grandomania” Liei Olguta Vasilescu, care isi pusese numele pe o placuta la intrarea in parcul orasului.

„Au reaparut de asemenea numele primarilor Craiovei, doar ca acum nu mai sunt pe o placa de marmura in spatele statuii, ci sunt distribuite pe tot semicercul care inconjoara spatiul verde, cate doua. Nimic neaparat gresit in asta.

Dar cum se face ca fix pe placuta din mijloc, cea pe care se afla numele primarului gratie caruia a fost cladit parcul, se afla nimeni altcineva decat Lia Olguta Vasilescu?

Coincidenta? Nu stiu. Dar asocierea asta, voita sau nu, imi lasa un gust amar. Daca vrei recunostinta pentru ce ai facut pentru oras, faci ceva de care orasul sa se mandreasca si peste 100 de ani, de pilda parcul Nicolae Romanescu.

Atunci cand USR si PLUS vor ajunge in administratia locala din Craiova, imi doresc ca genul asta de apucaturi grandomane sa dispara”, anunta actualul consilier local.

El este absolvent al Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova, de profesie programator.

Candidatul PSD la primaria Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a obtinut 34,3%, candidatul PNL, Nicolae Giugea – 24,53%, candidatul PER, Antonie Solomon – 20,8%, iar candidatul Aliantei USR-PLUS, Lucian Bernd Sauleanu – 12,79% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor partiale ale Autoritatii Electorale Permanente.

La Consiliul Local Craiova, PSD a obtinut 31,26%, PNL – 28,8%, Alianta USR-PLUS – 14,89%, Partidul Ecologist Roman – 10,76%, Partidul PRO Romania – 3,87%, Partidul Miscarea Populara – 3,08%, ALDE – 2,04%, Partidul Puterii Umaniste – 1,02%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: