externe

Tancurile capturate nu trebuie declarate Fiscului, anunta Kievul: „Continuati sa aparati Patria, trofeele de lupta nu trebuie declarate”

Agentia Nationala pentru Protectia impotriva Coruptiei (NAPC) din Ucraina a anuntat ca tancurile si alte echipamente rusesti capturate nu trebuie declarate, a anuntat Interfax.

„Ati capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat de trupe si sunteti ingrijorat de modul in care trebuie sa-l declarati? Pastrati-va calmul si continuati sa aparati Patria! Nu este necesar sa declarati tancurile rusesti capturate si alte echipamente, deoarece costul acestora … nu depaseste 100 de salarii de subzistenta (248.100 UAH)”, a declarat serviciul de presa al NAPC.

De asemenea, in acest caz, nu este necesar sa se prezinte in termen de 10 zile rapoartele privind modificarile semnificative ale statutului proprietatii.

„Vorbind dupa litera legii, trofeele de lupta nu sunt supuse reflectarii in declaratie din urmatoarele motive: acestea au fost dobandite nu ca urmare a incheierii oricarui tip de tranzactie, ci in legatura cu agresiunea pe scara larga a Federatiei Ruse din 24 februarie 2022 impotriva statului ucrainean independent si suveran, ca o continuare a atacului insidios al Federatiei Ruse asupra Ucrainei lansat in 2014.

Datorita curajului si victoriei aparatorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic ajunge de obicei la dumneavoastra deja distrus si dezactivat, ceea ce face imposibila evaluarea acestuia in conformitate cu Legea privind evaluarea proprietatii, a drepturilor de proprietate si a activitatilor profesionale de evaluare in Ucraina. Prin urmare, este, de asemenea, imposibil sa afli cat costa astfel de bunuri”, a declarat NACP.

In acelasi timp, CNAP continua sa asigure posibilitatea tehnica de a furniza notificari privind modificarile semnificative ale statutului proprietatii pentru achizitionarea obiectelor confiscate de la armata rusa, daca exista dorinta de a le declara.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

1 minut ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

16 minute ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

32 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: pe contul de Truth Social al fostului presedinte a fost distribuit un videoclip care vorbeste despre un „Reich unificat”

O inregistrare video postata luni pe contul lui Donald Trump pe reteaua sa de socializare…

47 de minute ago

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

O oră ago