Tariceanu a dat inapoi si nu-l mai ameninta pe Iohannis. Seful ALDE a anuntat ca nu mai vrea suspendarea presedintelui daca nu o revoca pe Kovesi de la DNA

politica

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, la Ploiesti, ca nu crede ca o suspendare a presedintelui Klaus Iohannis trebuie avuta in vedere in cazul in care acesta nu o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Sa stiti ca aceasta posibilitate (de suspendare a presedintelui – n.r.) teoretic exista oricand, dar ea trebuie sa se sprijine pe ceva concret. Daca presedintele Romaniei, si nu vreau sa anticipez, nu stiu ce va face, dar hai sa presupunem ca va respinge acest lucru (revocarea sefei DNA – n.r.), nu stiu daca e nevoie de o astfel de masura. Eu nu cred ca trebuie atunci avuta in vedere suspendarea presedintelui”, a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.ro.

In ceea ce priveste inregistrarile din sediul DNA Ploiesti care au aparut in spatiul public, liderul ALDE a afirmat ca probabil in acest mod se lucra in Procuratura, in anii 1950.

„Ceea ce am vazut in legatura cu aceste inregistrari depaseste cu mult cele mai negre vise pe care le puteam avea in legatura cu ceea ce se intampla in procuratura de astazi. Probabil ca in anii ’50 asa se lucra in procuratura si cred ca este un blestem pe Romania ca dupa 1990 procurorii din sistemul comunist sa ajunga sa aiba roluri importante din nou in procuratura libera si democratica, incepand cu doamna Macovei, procuror comunist, dupa aceea continuand cu taica Lazar, dupa asta mergand cu doamna Kovesi, care are si ea o ascendenta demna de toata lauda. Probabil ca anumite influente vedem bine ca s-au transmis”, a mai spus Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: