Tariceanu e terminat. Liberalii din Germania solicita oficial excluderea lui Tariceanu din ALDE Europa: „Sprijina coruptia”

politica

Liderul liberalilor din Germania, Christian Lindner, a declarat, duminica seara, intr-o emisiune a postului public german Das Erste ca va cere excluderea ALDE Romania din ALDE Europa.

Lindner a declarat in fata lui Manfred Weber, lider al europarlamentarilor PPE, ca partidul sau, FDP, va cere excluderea lui Tariceanu din ALDE Europa. El l-a acuzat pe Tariceanu ca isi aduce aportul la distrugerea statului de drept si ca sprijina coruptia.

Vezi aici declaratia lui Christian Lindner, de la minutul 00:23:53.

Presedintele ALDE Europa, Guy Verhofstadt, a criticat foarte dur puterea de la Bucuresti pentru masurile promovate in domeniul justitiei. Guy Verhofstadt, a transmis, pe 15 ianuarie, ca in cazul in care formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu sustine aplicarea in totalitate a recomandarilor Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei si ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE, daca nu, nu”. El a mai afirmat ca liberalii romani, cu referire la partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, au promis sa urmeze aceasta cale si ca se asteapta sa actioneze ca atare.

”Daca vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE. Daca nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.

Mai mult despre:

Comentarii: