„Tariceanu este pesedist. In primul rand este un nesimtit”. CTP pune punctul pe i dupa ce l-a vazut pe seful ALDE anuntandu-si candidatura

analize

Cristian Tudor Popescu l-a catalogat drept „pesedist” si „nesimtit” pe Calin POpescu Tariceanu, miercuri diminineata, intr-o interventie la Digi24.

„Este foarte clar, domnul Tariceanu este pesedist. Nu mai e cu aliante, este pesedist. Tot comportamentul lui din ultimii ani a fost acela al unui pesedist, asa este perceput de catre alegatori.

(…) Mai este o contradictie logica la Tariceanu, dar asa ceva este parfum de tei. Dansul este in primul rand un nesimtit, n0are rost sa mai discutam despre contraductii! Spunea ca nu mai candideaza la Presedintie pentru ca nu are sanse de unul singur cu ALDE. Acum uite ca nu mai fucntioneaza ratuonbamentul. Cateva luni mai tarziu iata ca poate sa candideze. Sa se faca mai vorbire despre dansul, in speranta ca va mai aduna cateva voturi pentru partidul sau de apartament”, a declarat CTP la Digi24.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, candidat pentru functia de primar general al Capitalei, a afirmat marti ca pentru a incuraja bucurestenii sa foloseasca transportul in comun, acesta trebuie sa devina gratuit. O promisiune identica a avut si Gabriela Firea in 2016, insa a fost uitata imediat dupa alegeri.

„Daca vrem sa decongestionam traficul in Bucuresti si sa folosim transportul public la maximum, atunci, una dintre ideile mele, care poate parea populista la prima vedere, dar este o idee fundamentala, este sa mergem catre transportul public gratuit. In acest fel vom stimula oamenii sa isi lase masinile in parcare si sa foloseasca transportul public, nu numai categoriile defavorizate”, a afirmat, marti, Tariceanu la Digi 24.

Intrebat daca stie cat este o calatorie cu autobuzul, Tariceanu a raspuns: „Da, sigur sa stiu! Depinde de distanta pe care mergi. Trei lei!”.

Potrivit STB, o calatorie urbana costa 1,30 lei.

De asemenea, Tariceanu s-a pronuntat pentru descentralizarea sistemulului de incalzire si acordarea de subventii pentru centrale de apartament.

„Sistemul centralizat este depasit tehnic, depasit ca si conceptie. In mod normal trebuie sa asiguri autonomia fiecarei unitati locative. Cred ca acesta este solutia nu numai cea mai eficienta ci si rapida pentru a rezolva problema. (…) In loc sa dam bani pentru retehnologizarea centralelor RADET care sunt complet depasite, putem sa dam aceasta subventie individual pentru fiecare unitate locativa”, a mai spus Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: