Tariceanu i-a executat pe pucistii din ALDE. Doua filiale au fost dizolvate, Melescanu si trei deputati au fost dati afara

politica

ALDE a transformat sedinta informala de vineri in Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Alexandru Baisanu si Ion Cupa din partid, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calitatii de membru ALDE, prin incalcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE ‘Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu exceptia partidului/partidelor cu care ALDE se afla in alianta politica sau electorala’, a urmatorilor membri: Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu si drept consecinta, se procedeaza la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a sedintei ALDE.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat si dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusa de Ion Cupa, si ALDE Prahova, condusa de Gratiela Gavrilescu, cat si revocarea lui Alexandru Baisanu din functia de presedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune catre Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale si demiterea presedintilor acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Baisanu din functia de presedinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

Deciziile au fost luate de Calin Popescu Tariceanu, Daniel Chitoiu, Norica Nicolai, Steluta Cataniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Mincu, Anton Anton si Constantin Avram.

In cadrul sedintei au fost discutii despre nemultumirile din partid, Marian Cucsa fiind unul dintre cei care au luat cuvantul. La randul sau, senatorul ALDE Daniel Zamfir si-a exprimat nemultumirea fata de formarea grupului mixt ALDE – Pro Romania din Senat, au declarat surse din ALDE.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: