Tariceanu intra oficial in campania pentru Cotroceni. Merge personal sa ii puna intrebari fostului sef al SRI

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni seara, ca va participa la audierea lui George Maior. Mai mult, el a spus ca audierea lui Maior va fi publica.

„Miercuri, la ora 13.00, comisia de politica externa a Senatului l-a solicitat sa se prezinte in fata comisiei pe ambasadorului Romaniei la Washignton sa ne prezinte activitatea sa, sa dea explicatii in legatura cu declaratiile sale din ultima vreme. Acestea pot afecta in mod serios parteneriatul strategic intre Romania si SUA.

Il invitam pe domnul Maior in calitate de ambasador, nu de fost sef al SRI-ului”, a pretins Tariceanu.

Tariceanu a mentionat ca va participa la audiere, amintindu-si ca este membru al Comisiei pentru Politica Externa.

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, fost director al SRI, afirma, recent, referitor la scrisoarea transmisa autoritatilor de la Bucuresti de avocatul presedintelui presedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, catre oficialii romani, in care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, ca acesta este un personaj „spumos si combativ”, el reprezentand “expresia unui lobby initiat de anumite forte” care vor sa apere persoane din Romania cu probleme penale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ca pozitia exprimata de ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat „sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat”. In acest context, Ministerul preciza ca il va chema pentru explicatii pe George Maior.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: