Tariceanu nu se lasa dus de la macelarie: „Continuam guvernarea alaturi de PSD. Este nevoie de o remaniere larga a guvernului”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, dupa o sedinta a conducerii formatiunii sale dedicata rezultatului dezastruos din alegeri, ca ramane alaturi de PSD.

„Analiza este un curs de desfasurare, saptamana viitoare voi convoca o noua sedinta. Astazi am hotarat o anumita recalibrare a relatiei cu PSD, pentru ca viitorul coalitiei sa fie asigurat. Colegii au plecat de la premisa ca este nevoie de continuitate politica. Votul a fost covarsitor in favoarea ramanerii la guvernare. Nu exista alternativa la actuala guvernare. Vom continua guvernarea”, a declarat Tariceanu.

El a adaugat ca ii va cere premierului o „remaniere larga” a guvernului.

„O sa-i propunem premierul sa analizeze daca este nevoie de o remaniere mai larga sau poate de o restructurare. O sa introducem cateva reguli in ce proveste functionarea coalitiei de guvernare. Vom avea regulat sedinte”, a mai spus Tariceanu.

Si el s-a apucat apoi sa se planga de modul in care Liviu Dragnea isi manifestat autoritatea, fara insa sa-i mentioneze numele. Tariceanu a dezvaluit ca s-au luat masuri guvernamentale fara a fi consultat si ALDE si ca s-a trezit ca trebuie sa le apere doar din solidaritate.

Mai mult despre:


Comentarii: