Tariceanu, reactie dementa in urma declaratiei lui Iohannis: „La fel ca in cazul Colectiv, amplifica emotia. Ce legatura au legile justitiei?”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, duminica seara, la Antena 3, ca presedintele Iohannis se foloseste de cazul din Caracal la cum ar fi facut si in cazul accidentului de la Colectiv.

„Iohnnis si-ar dori un soi de nou Colectiv, prin care sa debarce acest guvern?”, a fost intrebat insinuant Tariceanu de realizatorul Razvan Dumitrescu.

Tariceanu a prins imediat mingea ridicata la fileu.

„Declaratia facuta acum de presedinte arata planul politic pe care il are. El vrea sa foloseasca aceasta tragedie pentru a amplifica emotia sa sa creeze acea emotie ca la Colectiv. Si le face singur discursurile? I le face altcineva? A spus ineptii de la un cap la altul. Ce legatura au legile justitiei? Chestiunile de ordin penal la care s-a referit, el nu stie ca ele urmeaza sa primeasca avizul de constitutionalitate. Nu au intrat in vigoare. Nicio modificare la coduri nu vizau chestiuni legate de functionarea institutiilor, raporturi politie si procuratura care nu au functionat. E complet alaturi de subiect, eu nu am pomenit asa ceva. Probabil superficialitatea cu care a tratat intregul mandat il face sa vorbeasca in acest fel”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la Palatul Cotroceni, ca respinge abordarea politicianista propusa de Guvern referitoare la problemele identificate in institutiile de ordine si siguranta publica in urma cazului de la Caracal, el adaugand ca o linie directoare a actualei majoritati a fost „calcarea in picioare” a legilor justitiei, a codurilor penale si a acestor institutii.

„Este obligatoriu sa identificam toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii (…) Resping abordarea politicianista propusa de Guvernul Romaniei care ar trebui sa se gandeasca daca nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis

Mai mult despre: ,

Comentarii: