Tariceanu saboteaza stratagema PSD de a pune mana pe banii de pensii din Pilonul II. Conflictul cu Dragnea nu mai poate fi tinut mult sub capac

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca sustine mecanismul prin care contribuabilii pot opta intre Pilonul II de pensii si Pilonul I, precizand si faptul ca pentru cei care vor sa aiba o pensie administrata privat pot opta pentru si pentru Pilonul III.

“Stiti ca exista o discutie in care s-au prezentat mai multe optiuni. Plec de la urmatorul lucru, subliniind ca Pilonul II de pensii este o contributie a salariatiilor pentru contributii de pensii la mediul privat. Exista voci care considera ca poate randamentul acestor contributii a celor care au contribuit la Pilonul II nu este suficient si trebuie sa existe posibilitatea sa opteze. Cine doreste sa aiba o pensie administrata privat, poate sa utilizeze pilonul III, face o optiune care este administrata privat. Cei care doresc sa treaca la pilonul I sa faca optiunea scrisa, cei care doresc sa ramana la Pilonul II s-o faca”, a spus Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Intrebat daca are o optiune diferita de PSD si de cea a ministrului de Finante, care ar dori invers – cei care vor sa ramana la Pilonul 2 sa opteze, presedintele Senatului a raspuns: „Nu am discutat cu PSD acest lucru si nici cu ministrul de Finante, eu v-am spus care este opinia noastra”.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca romanii pot opta intre Pilonul 1 si Pilonul 2 de pensii, precizand ca la nivelul Guvernului va fi o discutie pe aceasta tema.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: