Tariceanu, santaj major la adresa lui Dancila: Ori isi retrage candidatura la Presedintie, ori ALDE iese de la guvernare. Vosganian confirma

politica

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a anuntat miercuri ca Tariceanu incearca sa-i impuna Vioricai Dancila mai multe conditii pentru ca ALDE sa ramana la guvernare. Tariceanu a avut, miercuri, o intalnire cu Dancila la scurt timp dupa ce a anuntat ca vrea sa faca o alianta politica cu Pro Romania.

Conform lui Varujan Vosganian, ALDE a cerut ca Pro Romania sa intre la guvernare, altfel va iesi din coalitia ce sustine executivul. O alta conditie este retragerea Vioricai Dancila din cursa pentru prezidentiale, dar si reducerea numarului de ministri cu 9 posturi, de la 28 la 19.

”Discutia asta a fost pregatita, nu ne-am trezit cu domnul Ponta ca ne bate la usa si noi am zis: ‘uite, ce surpriza!’. Ori vom fi amandoi la guvernare, ori vom fi amandoi in opozitie. Cred ca va fi foarte greu sa avem doi candidati in Coalitie (…) Va trebui foarte serios sa cumpanim pana la sfarsitul lunii august cum ar putea sa functioneze aceasta Alianta cu doi candidati la presedintie. Dupa parerea mea, chestiunea cheie asta este (…) Au existat sugestii sa nu mai candideze la presedintie, pentru ca in turul al doilea sa avem un contracandidat si nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am amenintat-o, nu am santajat ca iesim de la guvernare. Am avut o discutie cu liderii PSD. Nu a fost o discutie care sa spuna transant iesirea ALDE de la guvernare. Am discutat despre restructurarea guvernamentala, despre rectificarea bugetara.

Am discutat sa facem o forta politica cu 70 de parlamentari, care sa duca la restructurarea guvernului si un nou program de guvernare, fie sa ne despartim de PSD, daca se pastreaza actualele obiective de guvernare, cu investitii mici.

Noi dorim reducerea severa a numarului de ministri, sub 20, adica 19, si alocarea de noi ministere catre noua forta ALDE – Pro Romania. In momentul de fata, ruperea coalitiei este deschisa. Trebuie sa vedem, pana la sfarsitul lunii august, cum va functiona aceasta alianta cu doi candidati la presedintie.

E nevoie de o forta politica care sa influenteze decisiv actul de guvernare. Putem avea o mai mare influenta”, a declarat Varujan Vosganian la Antena 3.

Comentarii: