Tariceanu si ALDE nu pleaca de la macelarie. Surse: ALDE a decis sa ramana la guvernare

politica

Dupa mai bine de doua saptamani in care a amenintat neincetat ca va parasi guvernarea, Tariceanu a decis, in urma intalnirii cu Viorica Dancila, sa mai ramana in coalitia cu PSD.

UPDATE „Astazi a avut loc o noua sedinta a coalitiei de guvernare PSD-ALDE, o discutie care a vizat atat componenta politica a aliantei, cat si pe cea guvernamentala. In cadrul discutiei de astazi, am abordat tema functiilor vacante in guvern, precum si sesiunea parlamentara extraordinara, in cadrul careia vom respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. In saptamana care urmeaza, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de masuri care privesc actul de guvernare asumat si agenda publica”, a transmis PSD intr-un comunicat de presa dupa sedinta coalitiei.

Calin Popescu Tariceanu si Viorica Dancila s-au intalnit, miercuri seara, la Vila Lac pentru o noua runda de negocieri. Cei doi au discutat in jur de doua ore, dupa care Tariceanu a decis sa ramana in continuare la guvernare, asa cum era de asteptat.

Dancila si Tariceanu au stabilit sa rediscute punctual programul de guvernare. Dancila i-a spus lui Tariceanu ca nu renunta si nu va face o restructurare a guvernului in Parlament, ci o remanioere, mai anunta Realitatea TV.

Conducerea ALDE se va reuni in sedinta, in perioada urmatoare, pentru a discuta concluziile intalnirii cu Dancila.

Calin Popescu Tariceanu a declarat recent, intr-un interviu acordat Mediafax, ca Guvernul functioneaza din inertie si nu vrea sa faca parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodata, discutii cu Pro Romania pentru a forma o alianta.

ALDE a solicitat PSD sa vina cu un nou programd e guvernare si cu o restructurare parlamentara, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dancila, care a anuntat ca va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dancila a mai cerut ALDE sa isi asume responsabilitatea guvernarii si sa inteleaga ca un partid nu poate sa fie si la putere si in Opozitie.

De asemenea, liderul PSD a afirmat ca daca nu va gasi consens cu ALDE, va cauta sprijin in alte formatiuni politice, inclusiv in UDMR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: