Tariceanu si Dragnea fac „pasii finali” pentru a ingenunchia Justitia. Ce se poate face: „Trei cai de atac pentru a limita amploarea dezastrului pentru Romania”

news

Mihai Politeanu de la Initiativa Romania detaliaza care sunt pasii urmatori ai Coalitiei PSD-ALDE pentru subordonarea completa a justitiei si pentru ingroparea luptei anticoruptie. 

„Ne apropiem de pasii finali ai unui plan in plina defasurare:

1. revocarea Procurorului general (cu mana CCR si a ministrului Justitiei);
2. revocarea Procurorului sef DNA (cu mana Inspectiei Judiciare);
3. blocarea anchetei in cazul Belina (probabil cu mana CCR pe o viitoare sesizare privind conflict juridic de natura constitutionala, la presiunea deja exercitata in aceasta dimineata de ministrul Justitiei);
4. masacrarea legilor Justitiei pentru a asigura blocarea unor dosare de coruptie in ancheta sau in instanta (extrema urgenta dosarului dl. Dragnea);
5. stoparea definitiva a luptei impotriva coruptiei si subordonarea politica a Parchetului General si a DNA”, a notat Politeanu pe Facebook.

Politeanu a aratat ce ar fi de facut pentru a impiedica acest dezastru.

„Nu vad decat 3 cai de atac pentru a limita amploarea dezastrului pentru Romania:

1. iesire in strada;
2. alertarea Comisiei Europene si a partenerilor din UE si NATO;
3. actiuni si interventii neechivoce ale Presedintelui, inclusiv sesizarea Comisiei de la Venetia de catre Presedinte in legatura cu derapajele CCR”, mai spune Politeanu.

Curtea Constitutionala (CCR) dezbate marti, de la ora 12:00 sesizarile formulate de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, prin care cei doi cer ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie obligata sa raspunda la intrebarea daca a fost sau nu acasa la Gabriel Oprea in seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 si, de asemenea, ca Parchetul General sa transmita o copie a dosarului catre comisia parlamentara de ancheta privind scrutinul din urma cu opt ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: