Tariceanu a turbat la auzul vestii ca Iohannis nu i-a chemat pe PENALI la ceremoniile de 1 Decembrie: „Nu am fost invitat”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a dus la Antena 3 pentru a-l ataca pe Klaus Iohannis, dupa ce presedintele a decis ca persoanele cu probleme penale sa nu fie invitate la ceremoniile ocazionate de Ziua Nationala.

Tariceanu a mimat ca nu-i pasa, insa s-a repezit sa il atace pe Klaus Iohannis pe teme politice.

”Nu am fost invitat. Nu cumva va imaginati ca nu mai pot de grija acestei invitatii. Domnia sa este in plin razboi politic cu opozitia. Domnia sa transforma o sarbatoare nationala intr-un eveniment cu conotatie partinica. Ceea ce e foarte grav. 1 Decembrie nu este nici sarbatoarea presedintelui, nici a unui partid, e a tuturor romanilor

El a anuntat ca nu va participa vineri la sedinta festiva organizata de CCR cu prilejul implinirii a 150 de ani de la adoptarea Constitutiei din 1866 si a 25 de ani de la adoptarea Constitutiei din 1991. Prin acest refuz, demonstreaza ca are un dispret fata de Constitutia Romaniei. Nu asta asteptam de la presedintele tarii mele.

Aici vorbim de institutii, nu de razboaie politice, el s-a transformat in agent electoral al PNL si nimic altceva”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a anuntat joi ca de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Nationale parada militara la Arcul de Triumf si o receptie la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.

„Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez inca de la inceput faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru ca nu despre asta este vorba. Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: