Tarile UE trimit de urgenta forte in sprijinul Greciei. Mii de migranti continua sa se indrepte spre granitele Greciei

externe

Tarile membre ale Uniunii Europene au comunicat marti Agentiei europene de control la frontiere Frontex acordul lor de a contribui la o interventie rapida pentru a ajuta Grecia in fata afluxului miilor de migranti veniti prin Turcia, potrivit France Presse, citata de Agerpres.

Consiliul de administratie al Frontex, compus din reprezentanti ai politiei de frontiera din tarile membre si ai Comisiei Europene, a subliniat ca agentia ‘sprijina complet’ Grecia in fata acestei situatii si va actiona ‘in spiritul solidaritatii europene’, se mentioneaza intr-un comunicat.

Statele membre ‘confirma ca sunt pregatite sa aduca contributii obligatorii corespunzatoare’ in cadrul structurii de reactie rapida si sa contribuie de asemenea cu material tehnic, se mai spune in comunicat, fara sa se precizeze calendarul acestei desfasurari.

Frontex a acceptat luni lansarea unei operatiuni rapide in sprijinul Greciei. Ea a desfasurat deja intariri si a ridicat nivelul de alerta in zona frontierei dintre Turcia si Grecia.

Turcia si-a deschis granitele cu Europa, spre Grecia si Bulgaria, lasand cale libera miilor de refugiati si migranti.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan pune presiune pe UE si NATO cu scopul de a obtine sprijinul lor in operatiunile militare ale Turciei in Siria.

Mai mult despre:

Comentarii: