Taxa mafiei. Detalii de la DNA, ce spaga ar fi luat Tariceanu in afacerea Microsoft. Prima reactie a sefului Senatului

politica

Surse judiciare, citate de jurnalistii de la g4media.ro, anunta ca Tariceanu ar fi incasat o mita de 10 la suta din valoarea unui contract pentru licente software Microsoft. DNA urmeaza sa depuna la Senat o solicitare de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Tariceanu.

Sursele judiciare precizeaza Tariceanu ar fi primit un comision de 10 la suta din valoarea unui contract pentru licente software Microsoft. Valoarea spagii ar fi de 2 milioane de euro. In dosar au fost pusi deja sub invinuire doi intermediari.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, referitor la cererea de urmarire penala care ar fi fost emisa pe numele sau ca nu a primit nicio instiintare. In spatiul public au aparut informatii ca s-ar fi cerut urmarirea sa penala in dosarul Microsoft.

In spatiul public au aparut informatii pe surse, citate de Antena 3, ca procurorii DNA ar fi cerut Senatului urmarirea penala a lui Calin Popescu Tariceanu, actualmente presedinte al Senatului, pentru luare de mita in perioada cat a fost in Guvern, fiind vorba despre cauza Microsoft.

Intrebat despre aceasta situatie, Tariceanu a declarat „Nu am primit nicio instiintare”.

Reprezentantii Parchetului General au precizat ca DNA a transmis procurorului gceneral un referat al cauzei in vederea sesizarii Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmaririi penale fata de un senator, pentru infractiunea de luare de mita, presupus a fi savarsita in perioada in care acesta a exercitat o functie in cadrul Guvernului Romaniei, fara insa a preciza nume.

Comentarii: